Haberler

ELAZIĞ TARİHİ ÇARŞIDA ESNAF, 'YA ALLAH, BİSMİLLAH' DİYEREK KEPENK AÇTI

Güncelleme:

ELAZIĞ'da, esnafın dualarla kepenk açtığı gelenek yeniden yaşatılmaya başladı.

ELAZIĞ'da, esnafın dualarla kepenk açtığı gelenek yeniden yaşatılmaya başladı. Yapılan duanın ardından esnaf kepenklerini, 'Ya Allah Bismillah' diyerek açtı.

Elazığ'da 1920'li yıllarda hizmet vermeye başlayan tarihi Kapalıçarşı'da unutulmaya yüz tutmuş gelenek tekrar yaşatılmaya başladı. Kapalıçarşı esnafının dua ile kepenklerini açtığı gelenek bugün yeniden canlandırıldı. İl Müftülüğü tarafından düzenlenen programa Vali Ömer Toraman, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, protokol üyeleri ve STK'lar katıldı. Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Selami Aydın tarafından dua edildi. Duaya hep bir ağızdan 'amin' denilerek esnaf kepenklerini açarak işe başladı.

Vali Toraman, Bizim medeniyetimizin temel değerlerini yaşatan esnaf kardeşlerimiz her sabah kepenklerini 'Ya Allah Bismillah' diye açarak nasiplerini, rızıklarını beklerler. Doğruluk üzerine, hakkaniyet üzerine ticaretlerini yapar, rızıklarını temin ederler. Güzel bir gelenek olarak ahi teşkilatı altında bir araya gelen esnafımız sabah hayır dualarıyla ticaretine başlardı. Elazığ'da da bu güzel çarşıda bu geleneğin tekrar yaşatılması için vesile olan kıymetli müftümüze ve esnaflarımıza ve onların temsilcilerine ben teşekkür ediyorum. Biz kendi değerlerimizi, kendi geleneklerimizi yaşattıkça, onlara sahip çıktıkça aslında gücümüzü de muhafaza etmiş oluyoruz. Bizim esas gücümüz bizim medeniyetimiz. O nedenle bugün tekrar sabah dualarla kepengini açma geleneğini başlatan esnaf kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Hayırlı kazançlar diliyoruz, bereketli kazançlar diliyoruz dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Elazığ Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title