Haberler

Elazığ Belediyesi'nden Öğrencilere Kültürel Gezi

Güncelleme:

Elazığ Gençlik Merkezi ve Fırat Üniversitesi Öğrenci Platformu tarafından Fırat Üniversitesinde öğrenim gören öğrencilere yönelik düzenlenen gezi etkinlikleri devam ediyor.


Elâzığ'ın tarihi, turistik ve doğal güzelliklerine sahip yöre ve ilçelerini üniversite öğrencilerine tanıtmak amacıyla düzenlenen gezi programına Fırat Üniversitesinde öğrenim gören 400 öğrenci katıldı. "Elazığ Tanıtım Gezileri" projesi kapsamında düzenlenen etkinlik öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Elazığ Gençlik Merkezi lideri Gamze Geçmez, Fırat Üniversitesi Öğrenci platformu sorumlusu Mehmet Temurçin ve Turgay Dil etkinlik öncesi gerçekleştirdikleri konuşmada, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'a kendilerine verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek, Elazığ'ın tarihi ve kültürel yerlerini öğrencilere tanıtmayı, öğrencileri birbirleriyle kaynaştırmayı ve bir araya getirmeyi hedeflediklerini belirttiler.

Gezi programı öncesi programın içeriği ve amacıyla ilgili konuşma gerçekleştiren Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Karaaslan ise Elazığ'ın kültürüyle, tarihiyle, sanatıyla ve edebiyatıyla çok köklü bir şehir olduğuna değinerek "Fırat üniversitesi yaklaşık 40.ooo öğrenciye sahip köklü bir üniversitedir. İlimize öğrenim görmek için gelen öğrencilere şehrimizi tanıtmak, ilimizin ve ilçelerimizin güzelliklerini onlara göstermek adına Elâzığ belediyesi, Gençlik Merkezi ve Fırat Üniversitesi Öğrenci Platformu olarak bir dizi etkinlik gerçekleştiriyoruz. İnanıyorum ki bu öğrencilerin her biri gittikleri kentlerde Elâzığ'ı anlatarak birer turizm elçisi görevi üstleneceklerdir" dedi.
İlk etabı Harput'a düzenlenen Elazığ tanıtım gezilerinin ikincisi ise Keban'a gerçekleştirildi. Hazarbaba Kayak Merkezi ve sivrice Hazar gölü gezileriyle devam edecek olan "Elâzığ tanıtım gezileri" projesinden öğrencilerin bir hayli memnun kaldıkları gözlemlenirken, 8 araçlık konvoy ile Öğretmen Evi önünden hareket eden öğrenciler Elazığ in güzelliklerini keşfedecek olmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ettiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Fırat Üniversitesi Mücahit Yanılmaz Elazığ Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title