Haberler

El Askeriye Camii'nin Yapımını Türk Şirketi Üstlendi

Irak'ta Mezhep Çatışmalarının Fitilini Ateşleyen Saldırılarda Büyük Hasar Gören Şiiler İçin Ayrı Bir Öneme Sahip El Askeriye Camii'nin Yapımını Bir Türk Şirketinin Üstlendiği Bildirildi.

Irak'ta mezhep çatışmalarının fitilini ateşleyen saldırılarda büyük hasar gören Şiiler için ayrı bir öneme sahip El Askeriye Camii'nin yapımını bir Türk şirketinin üstlendiği bildirildi.

2006 yılı Şubat ayında düzenlenen bombalı saldırılarda ağır hasar gören Samarra'daki El Askeriye Camii'nin yapımını bir Türk şirketi üstlendi. Samarra'da inşaat için gerekli incelemelerde bulunduktan sonra Bağdat'ın Yeşil Bölgesi'ndeki Başbakanlık binasında basına açıklamalarda bulunan Türk inşaat şirketinin müdürü Ahmet Erselen, "Yaklaşık 2 yıl önce zarar gören caminin yapımını tamamlamamızın ardından, yine saldırılarda zarar gören evlerin inşaatını üstlenmek istiyoruz" dedi.

Toplantı öncesinde Başbakan Nuri El Maliki ile de görüşen şirket yetkililerinin, Maliki'den destek sözü aldıkları öğrenildi.

El Askeriye Camii'nin yapım projesine UNESCO'nun da destek verdiği belirtilirken, Irak UNESCO sözcüsü Muhammed Cedvel, "Projemizin ilk aşamasında bölgede incelemelerde bulunduk ve malzeme tespiti yaptık. Biliyorsunuz ki burası önemli bir tarihi yapıdır. Bu nedenle UNESCO da bu projeye destek veriyor" şeklinde konuştu.

(AR-AH-CY-CC-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title