Haberler

Ekstra Birikimli Hayat Sigortası

Güncelleme:

Ekstra Birikimli Hayat Sigortası, sigorta süresi boyunca sigortalının yaşam kaybı riskini teminat altına alan, ek teminat olarak seçilmesi halinde kaza veya hastalık sonucu oluşabilecek riskleri de güvence altına alan ve bu risklerin gerçekleşmemesi durumunda poliçede belirtilen süre sonunda sigortalılara birikim kapitali sağlayan bir sistemdir.

Sigorta süresi boyunca Yeni Türk Lirası olarak ödediğiniz primlerden yasal kesintiler yapıldıktan sonra kalan tutar günlük olarak yatırıma yönlendirilir.

Kimler Yararlanabilir?

18-60 yaşları arasındaki sağlıklı herkes yaşam standardının belirledikleri süre sonunda da sürdürülebilmesi için bu sisteme katılabilir.

Sigorta Süresi

Minimum sigorta süresi 10 yıldır. Başlangıçta belirlenen sigorta süresi, yazılı başvuruyla sonradan değiştirilebilir. Sigorta süresiyle sigortalının yaşının toplamı 70′le sınırlıdır.

Ödeme Şekli

Sigortalı, sigorta başlangıç tarihinde, prim ödemelerini kendisi belirler. Poliçenin primi yıllık, 6 aylık, 3 aylık veya aylık olarak ödenebilir.

Teminatlar

Vefat Teminatı

Sigorta başlangıç tarihinden sonra sigortalının vefat etmesi halinde ödenecek tazminattır. Yatırım amaçlı bir poliçe olduğundan , risk unsuru ve risk primi kesintisi minimum düzeyde belirlenmiştir.

Birikim Teminatı

Sigorta süresi sonunda , ödenen prim teknik kesintiler yapıldıktan sonra nemalandırılarak oluşan birikimin sigortalıya geri ödenmesidir.

Süre Sonu Seçenekleri

- Toplu para alarak sigorta sona erdirilir.

- Toplu paranın yarısını alıp , kalan yarısı ile ömür boyu maaş alabilir.

- Toplu para almayıp ömür boyu maaş alabilir.

-Toplu para almayıp , sigortalının kendi belirleyeceği bir süre boyunca garantili maaş alabilir. Bu süre içinde sigortalının vefatı halinde kalan süreye karşılık gelen toplu para menfaattara ödenmektedir.

-Toplu para almayıp, sigortalının kendi belirleyeceği bir süre boyunca yüksek maaş alabilir. Sigortalının vefatından sonra ödeme yapılmaz.

Vergi Avantajı

Ücretli ya da yıllık beyanname veren mükellef iseniz, 193 sayılı G.V.K.'nın 4697 sayılı kanun ile değişik 63/3 ve 89/1 bendlerine göre ödediğiniz primi vergi matrahından indirebilirsiniz. Bu imkandan yararlanabilmek için primlerinizi ait oldukları vadelerde ödemeniz gerekir. Priminizi ödediğinizi gösteren belgeyi çalıştığınız işyerinin ilgili bölümüne vermeniz halinde ödemiş olduğunuz prim limitler dahilinde vergi matrahınızdan indirilecektir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title