Haberler

Süt Ürünü Üreticileri Süt Bulamamaktan Şikayetçi

Sivas Valisi Ali Kolat süt ve süt ürünleri imalatı yapan firmaları ziyaret etti, ürünlerin tadına baktı.

Sivas Valisi Ali Kolat süt ve süt ürünleri imalatı yapan firmaları ziyaret etti, ürünlerin tadına baktı. Firma sahipleri kentte işleyecek süt bulamamaktan şikayetçi oldu.

Vali Ali Kolat ve İl Tarım Müdürü Mehmet Beykaya kentte süt ve süt ürünleri imalatı yapan firmaları ziyaret etti. Kolat ilk olarak yapılan üretimler hakkında bilgi aldı. Firmaların üretim kapasiteleri, ürünler ve pazarlama konularında yetkililerle görüşen Kolat ve beraberindekiler daha sonra galoş, bone ve önlük giyerek imalat alanlarına girdi. Yapılan çalışmaları ve üretimi yerinde gören ve kontrol eden Kolat üretilen ürünlerin de tek tek tadına bakarak onay verdi. Kolat zaman zamanda imalat alanlarındaki makinelerin başına geçerek ürünlerin paketleme ve yerleştirme işine yardım etti.

Üreticiler ise Valiye kentte üretimde kullanmak için süt bulmakta zorlandıklarından dert yandı. Vali Kolat, "Sivas hayvancılık açısından ciddi bir potansiyele sahip. Ancak bu potansiyelin ne kadarını üretime dönüştürüyor, ne kadarını pazarlıyor bunu görmek istedik. Bu nedenele de süt ve süt ürünleri üretimi yapan firmaları ziyaret ettik. İşletmelerimizde güzel çalışmalar ve üretimler yapılıyor. Çok da hijyenik ortamlarda üretim yaptıklarını gördük. İyi bir üretim içerisindeler. Bu firmalarımızın ürünlerini pazarlamada sıkıntıları yok ama işleyecek süt bulmakta güçlük çekiyorlar. Buda Sivas'taki potansiyelin çok da iyi organize edilip pazarlanamadığını ortaya koyuyor. Biz köy ve beldelerdeki işletmelerimizi biraraya getirerek aile ekonomisi yerine biraz daha kurumsallaşarak işletmelerimizi büyütürsek bu sorunlarıda aşmış olacağız" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Politika Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title