Haberler

Akbank'tan Sürdürülebilir Finansman Ödülleri'nde önemli başarı

Güncelleme:

Akbank, Global Finance tarafından düzenlenen Sürdürülebilir Finansman Ödülleri 2023 kapsamında 4 prestijli ödüle layık görüldü.

Akbank, Global Finance tarafından düzenlenen Sürdürülebilir Finansman Ödülleri 2023 kapsamında 4 prestijli ödüle layık görüldü.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, geçen yıl ilk kez verilen ülke ödüllerinde Sürdürülebilir Finansmanda "Türkiye'nin En İyi Bankası" seçilen Akbank, bu unvanı bu yıl da korudu.

Orta ve Doğu Avrupa bölgesinde de önemli başarılara imza atan Akbank, sürdürülebilirlik, sürdürülebilir finansman ve çevresel sosyal risk değerlendirme süreçlerindeki şeffaflık sayesinde Sürdürülebilirlik Faaliyetlerinde Şeffaflıkta Üstün Liderlik ödülünü kazanırken, Gelişmekte Olan Piyasalarda Sürdürülebilir Finansmanda Üstün Liderlik ve Sosyal Bonolarda Üstün Liderlik ödüllerine de layık görüldü.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, sürdürülebilir finansmanın, sürdürülebilirlik stratejilerinin dört ana odak alanından biri olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Uzun vadeli taahhütlerimiz ışığında bu alandaki faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Çalışmalarımızın bu anlamlı ödüllerle uluslararası arenada da örnek gösterilmesinden dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. Türkiye'de sürdürülebilir finansman alanında uzun vadeli taahhüt veren ilk mevduat bankası olarak bu alandaki liderliğimizi sürdüreceğiz. 2021 yılının başında, 2030 yılının sonuna kadar 200 milyar TL sürdürülebilir finansman sağlamayı taahhüt ettik. 2023'ün ilk yarısı itibarıyla daha yeşil ve kapsayıcı bir ekonomi için 2021'den beri toplamda 135 milyar TL finansman sağladık. Yeni Sürdürülebilir Finans Çerçevemiz ile 2023 LMA (Loan Market Association) prensiplerine uyumlu, yeşil ve sosyal krediler sağlamaya ve ICMA (International Capital Market Association) prensipleri doğrultusunda yeşil, sosyal ve sürdürülebilir tahvil ihraç etmeye devam edeceğiz."

Binbaşgil, BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları'nın ele aldığı küresel problemlerle mücadele kapsamında, pozitif çevresel ve sosyal etkileri olan faaliyetlerin finansmanını, toplam finansman payları içerisinde artırmayı hedeflediklerine işaret ederek, "Yeşil" ve "Sosyal Krediler" ürün gamlarını da genişlettiklerini, müşterilerine özel çözümler sunduklarını bildirdi.

Özellikle Türkiye'nin KOBİ'lere özel ilk yeşil dönüşüm paketi olan KOBİ Eko Dönüşüm Paketini, KOBİ'lerin yeşil dönüşümü açısından çok önemli gördüklerini vurgulayan Binbaşgil, "Önümüzdeki dönemde de müşterilerimize ve sektörümüze özel hazırladığımız ürünlerle, sürdürülebilir finansman alanında ürün gamımızı genişleteceğiz. Akbank olarak 2050'ye kadar Net Sıfır Banka olma taahhüdümüz doğrultusunda çalışmaya, yeşil dönüşüm için destek vermeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Akbank Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title