Haberler

Son Dakika: Memur-Sen'den hükümetin zam teklifine ilk tepki: Kabul etmiyoruz, revize edilmeli

Güncelleme:

Son dakika: Memur-Sen'den hükümetin memurlara yaptığı 2024'te yüzde 23, 2025'de yüzde 11'lik zam teklifine ilk tepki gecikmedi. Teklifin revize edilmesini isteyen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Kiralara ilişkin kamu görevlileri zorlanmakta. Masaya bu konuda bir teklifin de gelmesini bekliyorduk. Bayram ikramiyesinden diğer sosyal haklara ilişkin henüz cümle kurulmadı. Merkez Bankası'nın enflasyon tahmininin 10 puan gerisinde olan teklifle masanın açılmasını yadırgıyoruz." dedi.

Hükümet, milyonlarca memur ve memur emeklisinin 2024-2025 yıllarını kapsayan toplu sözleşme pazarlığında ilk zam teklifini sundu. Buna göre, 2024'ün ilk 6 ayı için yüzde 14, ikinci 6 ayı için yüzde 9 zam, 2025'in ilk 6 ayı için yüzde 6, ikinci 6 ayı için yüzde 5 teklif edildi. Ancak 2 yıl için toplamda yüzde 110 zam isteyen memurlar, tekliften memnun kalmadı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, teklifin revize edilmesi gerektiğini söyledi.

"KİRA DESTEĞİ TEKLİFİ BEKLİYORDUK"

Yalçın zam teklifine ilişkin, "Gelen teklifi olumlamamız mümkün değil. Bu açıdan tavsiyemiz, teklifin revize edilmesidir. Kiralara ilişkin kamu görevlileri zorlanmakta. Masaya bu konuda bir teklifin de gelmesini bekliyorduk. Bayram ikramiyesinden diğer sosyal haklara ilişkin henüz cümle kurulmadı. Merkez Bankası'nın enflasyon tahmininin 10 puan gerisinde olan teklifle masanın açılmasını yadırgıyoruz." dedi.

KAMU-SEN VE KESK'TEN DE TEKLİFE İTİRAZ

Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci de, "Bu teklif, kamu çalışanlarının talebini karşılayacak bir teklif değil. Dolayısıyla teklifin revize edilmesi gerekiyor. Yüzde 10luk refah payı talebimiz vardı. Bu konuda bir gelişme olmadı. Bayram ikramiyesi talebimizde de bir gelişme olmadı. Bu toplu sözleşme sürecinde müjdeli bir haber vermek istedik ama olmadı. Önümüzdeki süreçte inşallah talebimiz karşılık bulur" dedi.

KESK ise "Dağ fare bile doğurmamıştır! Bu teklif sefalet katlanarak devam etsin anlamına gelmektedir. Kabul etmiyoruz. Tüm emekçileri KESK'in 16 Ağustos'ta gerçekleştireceği eyleme destek vermeye davet ediyoruz" açıklamasında bulundu.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Hükümet 17 ve 22 Ağustos'ta yeni tekliflerle masaya gelecek. Tarafların yine anlaşamaması durumunda 23 Ağustos'tan itibaren Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na başvurulacak. Bu aşamada Kurul, en geç ay sonuna kadar sözleşmeye dair kararını açıklayacak.

MEMURLAR NE İSTİYOR?

Memur-Sen, 2024 için 3'er aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil birinci 3 ayda yüzde 35, ikinci 3 ayda yüzde 10, üçüncü 3 ayda yüzde 15, dördüncü 3 ayda yüzde 10 artış istemişti.

Konfederasyon, 2025 için ise 6'şar aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil birinci 6 ayda yüzde 25 ve ikinci 6 ayda yüzde 15 zam talep etmişti.

Son Dakika: Memur-Sen'den hükümetin zam teklifine ilk tepki: Kabul etmiyoruz, revize edilmeli

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Merkez Bankası Ali Yalçın Memur Sen Memur Zam Ekonomi Güncel Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (21)

Zeki Anti:

Bu memurları böyle zırt pırt zam olayına alıştırdılar bir de yapılanları beğenmiyorlar. Zorla mı memur yaptılar sizi devlete. Sizin maaşlarınızı devlet nereden alıyor da size dağıtıyor hiç düşündünüz mü acaba. Kapağı devlete at sonra da sürekli zam iste ne güzel memleket. Dünyada bir eşi daha var mı bilen söylesin.

28
199
yanıtYanıtla
Hakan:

Tüik ne açıklarsa o verilecek. İstifa edip bu tiyatroya son verin.

110
10
yanıtYanıtla
Yusuf Algan:

KALK MASADAN BU TEKLİFLE MASAYA OTURMA BEN SENİN CİTDİ OLDUĞUNU ALAYIM TEKLİF ETDİĞİNİN YARISINI BİLE VERMİYORLAR

106
8
yanıtYanıtla
Masum Adam:

Biz işçiler ölelim mi ???? Beğenmiyorlarmış

31
82
yanıtYanıtla
DİLAVER Kalyon:

Hep aynı tiyatro...

108
1
yanıtYanıtla
ibrahim dalkılıç:

Çok komik bir teklif. Ülke gerçekleri ile bağdaşmayan bir teklif. Düzeltilecektir diye umuyorum

71
26
yanıtYanıtla
Hasan Dündar:

Asgari ücret ağlama duvarı değil burası. Sizin sözleşme döneminizde aldığınız zamlara bizler sevinirken sizin burada çekememez tavrınız bizim hiç umrumuzda değil.

88
9
yanıtYanıtla
pusatalfa:

Revize etmek nedir ya devir masayı kalk oradan. Revizesi de 24-12 mi olacak teh. çok komik bir teklif, kamu işçisine gelince ne diyorsa veriyorsunuz o zaman neden itiraz etmediniz bu talebe de memura gelince böyle komik teklif ile geliniyor ayıp ayıp..

83
9
yanıtYanıtla
Temel Temel:

oh ohhhh bağırın şimdi Dik dur eğilme diye.. Ekonomi bozuk zamada gerek yok.

57
24
yanıtYanıtla
haylaz_7367:

süreç tamamlansın bi gece yarısı imzalar bunlar, bakmayın böyle konuştuklarına, onlar hayatlarından memnun hayat bunlara güzel,

64
4
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title