Haberler

Satış Görüşmesi Haberi Hisseleri Uçurdu

Güncelleme:

Doğan Holding'in Petrol Ofisi'ndeki Hisselerini Satış İçin Diğer Ortak Omw ile Görüşmeye Başladığını Açıklaması Hisseleri Uçurdu.

Doğan Holding'in Petrol Ofisi'ndeki hisselerini satış için diğer ortak OMW ile görüşmeye başladığını açıklaması hisseleri uçurdu. Tüm Doğan Grubu hisselerinde yüzde 10'u aşan yükselişler yaşanıyor.

İlk seansın sonuna yaklaşılırken Hürriyet Gazetecilik yüzde 10.4, Milliyet Pazarlama yüzde 9.68, Doğan Gazetecilik yüzde 9.59, Doğan Yayın Holding yüzde

8.05, Doğan holding yüzde 6.45, Petrol Ofisi hisseleri de yüzde 6.35 değer kazandı.

İMKB ise yüzde 0.6 artışla 45 bin seviyesinde seyrediyor.

Borsada coşku devam ediyor

Analistler, POAŞ hisselerinin satışı ile birlikte gruba nakit girme beklentisi nedeniyle tüm grup hisselerine alım geldiğini belirtiyorlar.

Petrol ofisi'nin dün açıklanan ikinci çeyrek sonuçlarına göre, Petrol Ofisi'nde Doğan Holding'in yüzde 54.17, OMW'nin ise yüzde 41.58 hissesi bulunuyor.

Borsada 1 koyup 5 aldılar

Sanayinin devleri borsanın cüceleri

SATIŞ GÖRÜŞMESİ İÇİN ORTAK AÇIKLAMA

OMV ve Doğan Holding tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, OMV'nin  Doğan Holdingin Petrol Ofisi hisselerini satın alma yönündeki niyeti çerçevesinde  görüşmelere başladığı belirtilerek, Petrol Ofisi'nin perakende ve ticari alanda  faaliyet gösteren Türkiye'nin “önde gelen” petrol ürünleri pazarlama şirketi olduğu kaydedildi.

Açıklamada, OMV'nin 2006 yılında Petrol Ofisi'nin yüzde 34'ünü alarak  Türkiye pazarına giriş yaptığı ve daha sonraki yıllarda hissesini yüzde 41,58'e  yükselttiği, Petrol Ofisi'nin yüzde 54,17'sine sahip olan Doğan Holdingin,  şirketin diğer büyük ortağı olduğu hatırlatıldı. Ortak açıklamada şöyle denildi:

"OMV ve Doğan, Petrol Ofisi'ndeki istikrarlı ortaklıklarına atıfta  bulunarak, her iki tarafta da zaman baskısı olmadığını ancak, kendi  portfolyolarını optimize etme niyetlerinin olduğunu açıkladı. Her iki ortak da,  mevcut ortaklığın devamının, görüşmeler sonucunda çıkacak olası bir sonuç da  olabileceğini belirtti.

Türkiye'deki pozisyonunu güçlendirmek, OMV'nin Orta ve Güney Doğu  Avrupa'daki orta ve uzun vadeli güçlü büyümesiyle pazarlardaki pozisyonunu en iyi  duruma getirme stratejisiyle tutarlıdır."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title