Haberler

Petrol Fiyatları, Ukrayna Endişeleriyle 110 Doları Aştı

Güncelleme:

Çin'de açıklanan büyüme verisinin piyasa beklentilerini aşması ve Ukrayna'da gerilimin tırmanmasının etkisiyle yükselişi sürdürüyor.

Petrol fiyatları, dünyanın en büyük petrol tüketicilerinden Çin'de açıklanan büyüme verisinin piyasa beklentilerini aşması ve Rusya- Ukrayna arasındaki gerilimin tırmanmasının etkisiyle yükselişine devam ediyor.

Brent türü ham petrolün varil fiyatı, hafta başından bu yana süregelen hızlı yükselişine bugün de devam etti.

Dün güne 108,79 dolardan başlayan Brent petrolün varil fiyatı, Ukrayna'ya ilişkin endişelerin etkisiyle en yüksek 109,72 doları gördükten sonra günü 109,33 dolardan tamamladı.

YÜKSELİŞ DEVAM EDİYOR

Bugün ise güne 109,29 dolardan başlayan Brent petrolün varil fiyatı, Çin'de büyüme verilerinin piyasa beklentilerinin üzerinde gelmesi ve Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimin artarak devam etmesinin etkisiyle 110 doları aştı. Brent petrolün varil fiyatı şu dakikalarda ise 109,93 dolar seviyelerinden alıcı buluyor.

UZMANLAR NE DÜŞÜNÜYOR?

Analistler, Çin'de yüzde 7,4 olarak açıklanan ilk çeyrek büyüme verisinin hükümet hedefinin altında kalmasına karşın piyasa beklentisi olan yüzde 7,3'ün üzerinde geldiğini anımsatarak, talep artışına işaret eden verilerin yanında, Ukrayna'ya ilişkin gelişmelerin de Brent petrolün varil fiyatı üzerinde yukarı yönlü hareketi desteklediğini kaydediyor. 

Brent petrolün varil fiyatındaki yükselişin devamı için 110 doların üzerinde kalıcılık arandığını belirten analistler, bunun gerçekleşmesi durumunda 112,3 dolar seviyelerinin gündeme gelebileceğini dile getiriyor.

BATI TEKSAS PETROLÜ

ABD Batı Teksas türü ham petrolün (WTI) varil fiyatı ise 12 Mart'tan bu yana içinde bulunduğu yükseliş trendine bugün de devam ediyor. Dün 102,9-104,0 dolar bandında hareket eden WTI varil fiyatı günü 103,76 dolardan kapattı. WTI bugün ise en yüksek 104,81 doları gördükten sonra şu dakikalarda 104,63 dolardan işlem görüyor.

Analistler, WTI varil fiyatının bugün bir süredir içinde bulunduğu yükseliş kanalının da üzerine çıktığını belirterek, bundan sonraki yukarı yönlü hareketlerin ivme kazanabileceğine işaret ediyor. Ham petrolün varil fiyatının 105,2 dolar direncini test edebileceğini ifade eden analistler, ABD'de açıklanacak olan haftalık stok verilerinin yön üzerinde etkili olabileceğini, olası geri çekilmelerde ise 100 günlük hareketli ortalamanın da geçtiği 102,58 dolar seviyelerinin gündeme gelebileceğini kaydediyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Çin Halk Cumhuriyeti Rusya Federasyonu Ukrayna Teksas Ekonomi Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

500

Yorumlar (4)

gece kusudfdf@ghgh.de:

AK Davarlara az bile daha beter olsunlar :))

4
0
yanıtYanıtla
ali kayawefa_intifada@hotmail.com:

mal davar nasıl bir bağlantı kurdun bi açıklarmısın ?

yanıt0
yanıt0
fener-bahceliworksman@hotmail.de:

Petrolun alternatiflere yatırım yapsaydık petrol fiyatları bizi ilgilendirmezdi. Krizler bizi o kadar etkilemezdi.

0
0
yanıtYanıtla
fener-bahceliworksman@hotmail.de:

Petrol'un yerine alternatiflere daha çok yatırım yapsaydık umrumuzda olmazdı.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title