Haberler

Migros 1.24 Milyar Euro'luk Yatırımın Musluğunu Açtı

Türkiye'nin Önde Gelen Perakende Zincirlerinden Migros, 400'ü Bu Yıl Olmak Üzere 4 Yılda 3000 Mağazaya Ulaşma Hedefi İçin Gerekli Krediyi Kullanmaya Başladı.

TÜRKİYE’nin önde gelen perakende zincirlerinden Migros, 400’ü bu yıl olmak üzere 4 yılda 3000 mağazaya ulaşma hedefi için gerekli krediyi kullanmaya başladı. Şirkete yakın kaynaklar, Migros’un 2008 yılı Şubat ayında Koç Grubu tarafından İngiltere merkezli özel girişim şirketi BC Partners’ın çoğunluk hissedar olduğu Moonlight Capital’e satışı sırasında bir finansman paketi oluşturulduğuna dikkat çekti. Aynı kaynaklar şunları söyledi: “Garanti Bankası, İş Bankası, Akbank ve Türkiye Vakıflar Bankası tarafından oluşturulan kredi paketinin taraflarından birisi de Migros idi. Yani sağlanan finansmanın bir kısmı Migros’un alınması için Koç Grubu’na aktarıldı. Bir kısmı İMKB’de işlem gören Migros hisselerinin çağrı yoluyla toplanmasında kullanıldı. 1 milyar 240 milyon Euro da Migros’un geleceğe yönelik yatırımlarının finansmanına ayrıldı. Yani yatırımın musluğunu açtılar.”

 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title