Haberler

MHP Yeni Bir Ekonomik Model İçin Üretenlerle Görüşecek

Genel Başkan Yardımcısı Türkeş: "Milletimiz, 'sürdürülebilir borç sistemi' diye adlandırdığımız bir sarmala tutulmuştur" "Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş'in 'Dokuz Işık' doktrininde ifade ettiği temel ilkelere sadık kalarak, 21. yüzyılda daha güçlü bir Türkiye arzusu ile yeni bir ekonomik model ve kalkınma planı oluşturmak üzere yola çıkıyoruz.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Türkiye'nin "sürdürülebilir borç sistemi" diye adlandırdığı bir sarmal içinde olduğunu savunarak, daha güçlü bir Türkiye için yeni bir ekonomik model ve kalkınma planı oluşturmak üzere yola çıktıklarını, bu kapsamda işçi-işveren ayrımı yapmadan herkesle görüşeceklerini kaydetti.

Türkeş, yaptığı yazılı açıklamada, 10 Ağustos 2014 akşamından itibaren milletin gündeminin değiştiğini, artık ekonominin konuşulacağını belirtti.

Türkiye'nin dış borç stokunun 372,6 milyar dolar olduğunu, özel sektörün senelik borçlanma oranının son 5 senede yüzde 30 arttığını ifade eden Türkeş, açıklamasında "Milletimiz, 'sürdürülebilir borç sistemi' diye adlandırdığımız bir sarmala tutulmuştur. Vatandaşın evi, arabası ve dahi geçim kaynakları tümüyle borca dayalı olup, günlük hayatta 'borcu borçla kapatma' esasına bağlıdır. Bu sistem sağlıklı değildir" değerlendirmesini yaptı.

Özgür bir ülke olmak için üretmek gerektiğine işaret eden Türkeş, risk almayan, emek vermeyen, alın teri dökmeyen bir toplumun üretici olamayacağını kaydetti. Açıklamasında, "Kabiliyete, bireysel meziyetlere, gayrete ve liyakate yeniden inanmalı ve insanımızı inandırmalıyız" ifadesini kullanan Türkeş, üretim arttıkça kazancın borca gitmeyeceğini, tasarrufa ayrılacağını vurguladı.

Türkeş, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş'in 'Dokuz Işık' doktrininde ifade ettiği temel ilkelere sadık kalarak, 21. yüzyılda daha güçlü bir Türkiye arzusu ile yeni bir ekonomik model ve kalkınma planı oluşturmak üzere yola çıkıyoruz. İşçi-İşveren ayrımı yapmaksızın sahada her gün üretmek için çabalayanları dinleyeceğiz. Hür, üretken, müreffeh ve insancıl bir Türkiye için tüm üretim güçleriyle temas edeceğiz.

'Siyasetçi siyaseti' yapmak için değil, 'Türkiye kazansın' diye sermayenin ve emeğin temsilcileriyle görüşeceğiz. Üreticiyi ve çalışanı ezen bir borç sistemi değil, yeni ve yerli bir üretim modeli inşa etmek için herkesle istişare edeceğiz."

Türkeş, program kapsamında bugün Konya Ticaret Odasını ve Konya Sanayi Odasını ziyaret edeceklerini bildirdi. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Tuğrul Türkeş Türkiye Konya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title