Haberler

Macaristan'dan Türk Yatırımcılara Çağrı

Kaposvar Belediye Başkanı Szita: "Kaposvar’da yatırım yapacak Türk işadamlarına her türlü kolaylığı sağlayacağız"

Macaristan'ın Kaposvar Belediye Başkanı Karoly Szita, Türk yatırımcılara çağrıda bulunarak "Kaposvar'da yatırım yapacak Türk işadamlarına her türlü kolaylığı sağlayacağız" dedi.

Szita ve Kaposvar Üniversitesi Rektörü Ferenc Szavai,  aralık ayında Macaristan Başbakanı Victor Orban'la Türkiye'ye gerçekleştirdikleri resmi ziyareti basın mensuplarına değerlendirdi.

Szita, Türkiye'nin son yıllardaki gelişimi ve yakın dönemde en büyük ilk 10 ekonomi arasına girme hedefinin kendileri için örnek teşkil ettiğini belirterek, "Türkiye'deki bu olumlu gelişmeyi takdirle izliyoruz. İstanbul'un en eski ilçelerinden Üsküdar Belediyesi'yle kardeş şehir protokolü imzalanması önemli. Kaposvar'da yatırım yapacak Türk işadamlarına her türlü kolaylığı sağlayacağız" dedi.

Rektör Szavai ise Türkiye ve Macaristan üniversiteleri arasındaki arasındaki eğitim işbirliğine ilişkin, "Türkiye'nin en köklü üniversitelerinden Marmara Üniversitesi ile yapılan protokol Kaposvar Üniversitesi için çok değerli. Üniversitelerimizin yapacağı ortak bilimsel çalışmalar bu protokolün anlamını pekiştirecek ve iki ülke arasındaki akademik ilişkiyi güçlendirecektir" diye konuştu.

Kaposvar Üniversitesi bünyesinde kurulan Macaristan'ın ilk İslam Enstitüsü olan İslam Bilimleri Araştırma Merkezi'nin  Marmara Üniversitesiyle ortak projeler geliştirmek istediğini dile getiren Szavai, ayrıca gelecek eğitim ve öğretim yılında, Macaristan hükümetinin Türkiye'ye ayırmış olduğu 150 burslu öğrenci kontenjanından 50 öğrencinin Kaposvar Üniversitesi'nde eğitim alacağını açıkladı. - Budapeşte

Kaynak: AA / Ekonomi

Marmara Üniversitesi Victor Orban Macaristan Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title