Haberler

"Maaşımı Hak Etmiyorum" Diyen MHP'li Vekil İade Edecek

Güncelleme:

MHP Uşak eski Milletvekili Durmuş Yılmaz,"Haketmediğini" belirterek, 15 Ekim-15 Aralık dönemi için 3 aylık peşin ödenen milletvekili maaşını iade edeceğini söyledi.

Yılmaz, AK Parti'nin içinde iki ayrı ekonomi akımı bulunduğunu, bunlardan ilkinin Babacan, ikincisinin de müdahaleyle faizi düşürerek enflasyonu indireceğini, ekonomiyi canlandıracağını savunan ekip olduğunu söyledi.

Durmuş Yılmaz,"Cumhurbaşkanı tarafından desteklenen ikinci ekip şimdi etkin olmak istiyor. Eğer başa Babacan geçer ve ikinci ekip müdahaleye devam ederse istikrarsızlık olur. İkinci ekip risk. Ben yine de ekonominin ikinci gruba teslim edilmesinden yanayım. Hiç uygulanmamış görüşlerini hayata geçirsinler ki hep birlikte bir şeyler öğrenelim" dedi.

"O ŞANSLI DÖNEM BİTTİ"

AK Parti'nin 2007 yılına kadar ucuz kaynak girişi ve Kemal Derviş programıyla başarılı göründüğünü belirten Yılmaz, ancak artık o şanslı dönemin bittiğini söyledi. AK Parti'nin yeni dönemde adaletin yanı sıra ranttan reel sektöre geçişi sağlayacak bir program açıklaması gerektiğini, aksi halde istikrar olmayacağını belirten Yılmaz, "Ancak çıkar ilişkileri nedeniyle ranttan vazgeçeceklerini sanmam. İstikrar sağlanamazsa dolar yeniden yükselmeye başlar" dedi.

MAAŞINI İADE EDECEK

7 Haziran'da milletvekili olup 1 Kasım'da Meclis dışında kalan Yılmaz 15 Ekim-15 Aralık dönemi için 3 aylık peşin ödenen milletvekili maaşını iade edeceğini söyledi. Yılmaz, "Hak etmediğim parayı niye alayım? 15 Ekim'den 1 Kasım'a kadar olan kısmı helal para. Ama milletvekilliğim düştüğü için geri kalanı hak edilmeyen bir para. Hakkım olmayan kısmını iade edeceğim" şeklinde konuştu. Aylık maaşları 17 bin lira olan milletvekillerine 3 aylık peşin 51 bin lira ödeniyor. 15 Ekim'de 3 aylık maaş alan vekillerin önemli bir kısmı 1 Kasım'da seçilemedi.

YÜZDE 49 DEĞİL 69 DA ALSALAR İSTİKRAR OLMAZ

Durmuş Yılmaz, AK Parti'nin tek başına iktidarına piyasaların ilk etapta olumlu tepki verdiğini, ancak eski ayrıştırıcı politikalara devam edilmesi halinde tek partili istikrarsızlık dönemine girileceğini söyledi.
Yılmaz, "Eğer AK Parti, ötekileştirme, ayrıştırma, nefret, evrensel hukuk sisteminden kopma, duruma göre yasa yapma, insanların üzerine vergi incelemeleri gönderme ve mülkiyet hakkına tecavüz huylarından vazgeçerse Türkiye'ye istikrar gelir. Yoksa değil yüzde 49, yüzde 69 oy alsalar da istikrarı göremeyiz" dedi.



Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Durmuş Yılmaz Ak Parti Uşak Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (124)

Yiğit adamMobil-IOS:

Memlekette böylelerini harcarlar. Milyonları sıfırlayamayan tüşvetçileri başkan yapsrlar...

28
2
yanıtYanıtla
vatandaş Mobil-ANDROID:

Senin gibi 250 vekil olsa o mecliste 10 yılda almanya yi geçersiz teşekkürler dürüst namuslu adam

27
2
yanıtYanıtla
Keşke şeytanın sözüdür inşallah pişman olup da keş:

Diğer miletvekilleri de iade etsin gerekirse davul zurna ile iade etsin yeterki iade etsin

6
22
yanıtYanıtla
aaaaaaaaaaaaa:

bu ülkenin böyle dürüst insanlara ihtiyacı var helal olsun. adama ve Allah ona daha çok versin

22
6
yanıtYanıtla
gölge:

Sahte kahramanlar. . .

7
21
yanıtYanıtla
HDP ''li:

Tayyibe iade edeceğine yoksul fakire dağıtsana angut

13
15
yanıtYanıtla
dadaş:

mesala senin gibi angutlara adresini yaz sana postalasın .

yanıt0
yanıt0
Demir:

Maalesef ülkemizde sizin gibi dürüst insanlara prim verilmiyor sayın vekilim.

21
5
yanıtYanıtla
özgürr004:

zaten siz ve partiniz vatan hainisiniz utanmadan bi de konusuyor

10
16
yanıtYanıtla
merve:

keşke örnek olsa birilerine. . .

24
1
yanıtYanıtla
Tüm 124 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title