Haberler

Kayserili Besiciler, 2 Bin Liraya Çoban Bulamıyor

Güncelleme:

Kayseri'de Erciyes Dağı eteklerinde yılın 4 ayı küçükbaş hayvanlarını otlatan besiciler, 2 bin lira ücret vermelerine karşın çoban bulamadıklarını söyledi.

Erciyes Dağı'nın 1800 metre yüksekliğindeki kesimlerine kurdukları çadırlarda yılın 4 ayı küçükbaş hayvan otlatmak için gelen besiciler, hayvanlarına bakacak çoban bulamadıklarını ifade etti.

"650 KÜÇÜKBAŞLA ERCİYES'E GELDİM"

10 yıllık besici Ahmet Çekiç, şöyle dedi: "Nisan ayında hayvanlarımızı otlatmak için Süksün Mahallesi'nden 650 küçükbaş hayvanımla Erciyes'e geldim. Eteklerinde kuzuların büyümesi ve koyunların beslenmesi için geldiğimiz Erciyes'te, hayvanlarımız günlük 8 saate yakın hem temiz hava alıyor hem de daha iyi besleniyorlar.

"KİMSE ÇOBANLIK YAPMAK İSTEMİYOR"

Ancak yaşadığımız en büyük sorun, 2 bin lira aylık ücret vermemize rağmen hayvanlarımıza bakacak çoban bulamıyor oluşumuz. Kimse çobanlık yapmak istemiyor, bu nedenle ben de mecburen kendi koyunlarıma çobanlık ediyorum."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Kayseri Erciyes Ekonomi Haberler

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter sert iniş yaptı! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter sert iniş yaptı! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Bakmadan Geçme

Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

500

Yorumlar (8)

Ali:

Ikibinliraya günün 24 saati calistirmak isterlerse bulamamalari cok normal . Cimriler insanliktan nadibini almis bu besiciler. Kendileri yapsin cobanligi , paralari o kadar kiymetliyse.

13
0
yanıtYanıtla
YAĞMA HASANIN BÖREĞİ:

Duyuyoruz, birçok iş kolu çalıştıracak adam, çırak bulamıyor. Kimse bir iş öğrenmek istemiyor. Babalar beslesin, ellerine birer telefon, akşama kadar haytalık. Ondan sonra Yahudiye, Ermeniye, ABDye, Rusyaya küfür. Bakalım nereye kadar gider.

11
1
yanıtYanıtla
güven:

ne güzel koyunu var

2
1
yanıtYanıtla
osman:

Bu Haberle İlgili Yorumunuzu Yazın 8000 verse yeri bence

2
1
yanıtYanıtla
HARBİ:

evet 2000 lira verilir ben 2500 veriyorum 500 koyunun aylık geliri 30 bin lirayı buluyor.

2
0
yanıtYanıtla
istanbul61:

çünkü ülke çağatladı okadarcık paraya suriyeli bile bulamazsınız çalışıçak kesinin ağzını açın biraz ülkemizde çok sayıda kar amacı gütmeyen şirket var çalışanlarına dolgun maaş veren bayraktar aselsan tai roketsan cengizler ağaoğlu bunlardan bir kaçı statüsü olmayan bu iş için elaman bulmanız kolay değil artık ülkemizde

1
0
yanıtYanıtla
AHİRET YOLCUSU:

ben gidiyorum diyeceğim ama yaşım elli akşama kadar da hayvanların arkasın da koşturabilecek gücüm yok keşke şimdi genç olabilseydim

0
0
yanıtYanıtla
Ahmetcan Akgöl:

Nekadar saçama bir haber bir hayvan sahibi yani bir çoban bir çobana 2 bin türk lirasını teklif edermi zorlanyorsan ver kasaba kurtul yada gerçek iş sahibi olamak isteyen yada parası olmayana yorumlardada gördüm gibi genç çifçi kredisi saol sun devlet 30 tl peşin verdi birde maaş bağlasa kendi adında iş yapıyon bunu mandıraya veriyon herkez iyiyor buda bi faydadır Allah Esnafı çobanları başımızdan eksik etmesin . Okudunuz için teşşekür ederim bu arada bende balıkesir ayvalık sarımsaklıda çobanım

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title