Haberler

İzmir'de Simit Fiyatlarına Zam Geldi

Güncelleme:

İzmir'de 7 TL ye satılan simit 3 TL zamlanarak bugünden itibaren 10 TL'den satılmaya başlandı. Gelen zamma hem simit satıcıları hem de yurttaşlar tepki gösterdi.

KERİM UĞUR

İzmir'de 7 TL ye satılan simit 3 TL zamlanarak bugünden itibaren 10 TL'den satılmaya başlandı. Gelen zamma hem simit satıcıları hem de yurttaşlar tepki gösterdi. İzmir Pide Gevrek İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Mehmet Şükrü Erişen ise zamlarla ilgili yaptığı açıklamada "Her ne kadar zam taraftarı olmasak da sürekli artan ve durmak bilmeyen üretim maliyetleri karşısında esnafımızı korumak zorundayız" dedi.

İzmir'de Nisan ayından itibaren 7 TL'den satılan 100 gram simit bugün itibariyle 3 TL zamlanarak 10 TL oldu. Simit'e gelen zamma hem satıcılar hem de yurttaşlar tepki gösterdi.

YURTTAŞLARDAN SATICILARA TEPKİ

İzmir Alsancak'ta simit satan Rojhat Akçakale, yurttaşların kendilerine tepki gösterdiklerini belirterek "7 liradan birden 10 lira olmasına milletin tepki gösteriyor. Zamlara alıştık, almayız diyorlar 2 alıyorsak 1 alırız diyorlar bu zamlar milleti etkiledi" dedi.

"İŞLERİMİZ DÜŞTÜ"

Akçakale işlerinin de düştüğüne dikkat çekerek şunları söyledi:

"Bizim işlerimiz bayağı düştü. Mesela geçen sene 400 tane satıyorsak bu sene 200-250 tane satıyoruz. Her asgari ücrete zam geldi mi arkasından her şeye zam geliyor millet alamıyor. İzmir'de boyoz gevrek meşhurdur onlar bile 10 lira oldu. Sabah kahvaltısında 3 boyoz 1 yumurta alsa 50 lira oldu bunu bir de her gün yapsa ve aya çarpsak kaç para yapar"

"GÜNDE 4 SİMİT YİYORUM 40 NASIL VERECEĞİM?"

Her gün dört simit yediğini söyleyen yurttaş ise "Ben günde 4 tane simit yiyorum 10 TL'den 40 lira nasıl olacak bu iş? Hayat bu şekilde gitmeyecek. Nasıl yapalım? Bu devlet bizim devletimiz ama her şey aldı başını gitti halkın tepkisi ne olur bilemem" diye konuştu.

"HER NE KADAR ZAM TARAFTARI OLMASAK DA SÜREKLİ ARTAN VE DURMAK BİLMEYEN ÜRETİM MALİYETLERİ KARŞISINDA ESNAFIMIZI KORUMAK ZORUNDAYIZ"

Öte yandan İzmir Pide Gevrek İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Mehmet Şükrü Erişen smit zammıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada "Simit, İstanbul, Ankara, Bursa gibi büyükşehirlerde bir süredir 10 liradan satışa sunuluyor. İzmir'de de 11 Ağustos'tan itibaren geçerli olmak üzere 100 gram İzmir gevreği 10 liradan satılacaktır. Dileriz ki, zam yapmayalım hem esnafımız kazansın hem vatandaş gönlünce gevrek tüketebilsin. Ancak her mal alışımızda yeni rakamlarla karşılaşıyoruz. Hammadde fiyatlarına gelen artışlar maalesef durmuyor, maliyetler sürekli artış yönünde ilerliyor. Personel masrafları, işyeri kiraları, enerji maliyetleri karşısında ne yazık ki zam kaçınılmaz oluyor. Her ne kadar zam taraftarı olmasak da sürekli artan ve durmak bilmeyen üretim maliyetleri karşısında esnafımızı korumak zorundayız" ifadelerine yer vermişti.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

İzmir Simit Zam Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında? MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Müsavat Dervişoğlu nereli, kaç yaşında?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title