Haberler

Erken Seçim Kararı İş Dünyasının Yüzünü Güldürdü!

Güncelleme:

Erken seçim kararı, MÜSİAD, İTO ve TİM gibi ekonominin nabzını tutan kuruluşlar tarafından olumlu yönde karşılandı.

Seçimlerin 24 Haziran'a alınma kararına iş dünyasının önemli bileşenlerinden olumlu tepki geldi.

DEİK: ÖNÜMÜZÜ NET GÖRECEĞİZ!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, "Seçimlerin öne alınmış olması iş dünyası açısından belirsizliklerin de bir an önce ortadan kalkacağı ve önümüzü daha net göreceğimiz anlamına geliyor." değerlendirmesinde bulundu.

MÜSİAD: SON DERECE OLUMLU KARŞILIYORUZ

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ise "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamış olduğu, 24 Haziran tarihinde 'erken seçim kararını', iş dünyası ve ülkemizin geleceği adına son derece olumlu karşılıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

İTO: ÜRETİM HAYATI İÇİN OLUMLU BİR KARAR

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan da seçimin yılın ilk yarısında yapılacak olmasını ekonomi ve üretim hayatı için olumlu bir karar olarak değerlendirdiklerini söyledi.

TİM: BELİRSİZLİK SONA ERMİŞ OLDU

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, bir süreden beri seçimlerin erkene alınacağına dair piyasada söylentiler olduğunu ve bu durumun bir belirsizlik oluşturduğunu bildirdi.

Büyükekşi, "Uzlaşılan erken seçim tarihi ile belirsizliği sona erdirmiş oldu. Seçimin, bu yılın ilk yapılacak olmasını ekonomimiz ve ihracat camiası açısından olumlu buluyoruz. Seçimleri tamamladıktan sonra daha net bir gelecek vizyonu ile Türkiye olarak çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

İTHİB: KARARI DOĞRU BULUYORUZ

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle, gelecek yıl yapılması beklenen iki seçimden daha önemli olanının erkene alındığını belirterek, bu durumun doğru olduğunu aktardı.

Genç Yönetici ve İş Adamları Derneği (GYİAD) Başkanı Yiğit Savcı ise Türkiye'nin ihtiyacı olan reformları yapabilmesi ve ekonomideki belirsizliklerin ortadan kalkması açısından seçim kararını olumlu karşıladıklarını kaydetti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Mehmet Büyükekşi Nail Olpak Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title