Haberler

Innova'yı Türk Telekom Satın Aldı

Anel Telekomünikasyon Elektronik Sistemleri Sanayi ve Ticaret Aş Bağlı Ortaklığı Innova Bilişim Çözümleri Aş 18,5 Milyon Dolara Türk Telekom'a Satıldı.

Anel Telekomünikasyon Elektronik Sistemleri Sanayi ve Ticaret AŞ bağlı ortaklığı Innova Bilişim Çözümleri AŞ 18,5 milyon dolara Türk Telekom'a satıldı.

Türk Telekom'dan yapılan açıklamada, Anel Telekomünikasyon Elektronik Sistemleri Sanayi ve Ticaret AŞ grup şirketi Innova'nın, gerek yurtiçi gerekse yurt dışında telekomünikasyondan finansa, kamudan enerjiye, üretimden dağıtıma pek çok farklı sektöre elektronik tahsilat ve ödeme sistemleri, güvenlik, ERP, portal ve e-iş çözümleri, kiosk ve otomasyon sistemleri ile mobil uygulamalar sunduğu kaydedildi.

Sektörel uzmanlıklara sahip 150 kişilik deneyimli bir kadroya sahip olan Innova'nın, 2006 yılında dünyanın bir çok bölgesinde en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerinin belirlemek amacıyla düzenlenen Deloitte Teknoloji Fast 50 listesinde Türkiye'nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketleri arasında yer aldığı aktarılan açıklamada, bilişim şirketi Innova'nın yüzde 100 hissesinin 18,5 milyon dolara satın alınmak üzere hisse devir sözleşmesi imzaladığı bildirildi.

ANEL BAŞKANI RIDVAN ÇELİKEL

İmza töreninde konuşan Anel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Çelikel, Anel Grubu olarak teknoloji ve telekom sektöründe önemli yatırımları bulunduğunu, Innova'nın da bunlardan biri olduğunu ifade etti.

Çelikel, “Innova'nın yaptığı işler, geliştirdiği teknolojiler, üstün insan gücü ile daima gurur kaynağımız olmuştur. Innova'nın, bölgesel bir teknoloji devi olmaya doğru hızla ve emin adımlarla ilerleyen Türk Telekom çatısı altında daha hızlı bir büyümeyi yakalayabileceğine inanıyoruz' 'dedi.

Türk Telekom İcra ve Yönetim Kurulu Başkanı Paul Doany de Türk Telekom'un, Innova'nın uluslararası açılımlar yapmasını destekleyeceğini, ayrıca önümüzdeki dönemde bilişim yatırımlarının devam edeceğini söyledi.

Anel'den Borsaya gönderilen açıklamada da Anel Yönetim Kurulu üyelerinin dün bir araya gelerek Innova'da sahip olunan, şirket sermayesinin yüzde 51'ine tekabül eden 1 milyon 989 bin YTL nominal bedelli hissenin tamamının, toplam şirket değeri 18 milyon 500 bin dolar üzerinden hesaplanacak şekilde Türk Telekom'a devretme konusunda karar aldığı belirtildi.

Açıklamada, şöyle denildi: “Sahibi olduğumuz tüm hisseler satışa konu olduğundan satış sonrasında herhangi bir payımız kalmayacaktır. Hisselerin devrinin, devrine ilişkin yasal prosedürün ve bedelinin tahsili işlemlerinin 31 Ağustos 2007 tarihine kadar tamamlanması öngörülmektedir.”

Innova'nın yüzde 51'i Anel Grup'a, yüzde 9'u yine Anel grup şirketi Plastikkart Akıllı Kart İletişim Sistemleri Sanayi ve Ticaret AŞ'ye geri kalanı da kurucu ortaklara aitti.

Hisse devrinin Rekabet Kurulu onayını da içeren yasal onay sürecini takiben tamamlanması öngörülüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title