Haberler

Gümüşhane: Şirket Haberleri

İstanbul'daki Tekstil İhracat Firmalarına Fason İş Yapmak Amacıyla 2004 Yılında Kurulan Gümüşhane Vadi Tekstil Fabrikası, Ürettiği Ürünleri Doğrudan Norveç, İsveç, Danimarka, Almanya, İsviçre ve Litvanya'ya İhraç Etmeye Hazırlanıyor.

İstanbul'daki tekstil ihracat firmalarına fason iş yapmak amacıyla 2004 yılında kurulan Gümüşhane Vadi Tekstil Fabrikası, ürettiği ürünleri doğrudan Norveç, İsveç, Danimarka, Almanya, İsviçre ve Litvanya'ya ihraç etmeye hazırlanıyor.

Tekstil Fabrikası'nda 80 kişiye istihdam sağlandığını söyleyen fabrika sahibi Engin Şanlıtürk, "Fabrikamızda kumaş kesim, dikim, ütü ve paketleme hizmetleri verilmektedir. Şimdilik İstanbul'daki tekstil ihracatçısı firmalara fason iş yapmaktayız. Aldığımız siparişler Norveç, İsveç, Danimarka, Almanya, İsviçre ve Litvanya gibi ülkelere ihraç edilmektedir. Şimdilik fason olarak çalışan fabrikamız doğrudan ihracat yapabilmek için de çalışmalar yapmaktadır" dedi. 2005 yılında Çin'e kotaların kaldırılması ile Türk tekstil sektörünün sıkıntılı bir sürece girdiğini ifade eden Şanlıtürk, "Sahip olduğu tecrübe ve altyapısının güçlü oluşu nedeniyle Çin ile rekabet edebilen Türk tekstil sektörünün yaşadığı sıkıntı, şirketimizi de olumsuz yönde etkilemiştir. İşsizliğin ve göçün yüksek olduğu ilimizde istihdamı oluşturmak için yılmadan çalıştık" açıklamasında bulundu.

Gümüşhane Vadi Tekstil Sahibi Şanlıtürk, üretimlerinin tamamıyla ihracata yönelik olduğunu iç piyasaya satış yapmadıklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title