Haberler

Gaziantep'te "Franchise İş Modeli" konulu seminer verildi

Güncelleme:

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) iş birliğinde, "Franchise İş Modeli" konulu seminer gerçekleştirildi.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) iş birliğinde, "Franchise İş Modeli" konulu seminer gerçekleştirildi.

GTO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, video konferans yöntemiyle düzenlenen seminerde, franchise uzmanları Efrah Ceyhan Atacan ile Aycan Helvacıoğlu tarafından ulusal ve uluslararası düzeyde marka yaratma ve iş büyütme yöntemlerinden franchise modeli hakkında sunumlar gerçekleştirildi.

Seminerde, franchise modelinin işletmelere sağladığı avantajlar, model açısından işletmelerin mali ve idari ilişkileri, markaların modelden başarılı sonuçlar elde edebilmesi için atması gereken girişimler konularında katılımcılar bilgilendirildi.

GTO Genel Sekreteri Baran Uçaner, seminerde yaptığı konuşmada, bugüne kadar pek çok projeyi İKA desteğiyle hayata geçirdiklerini ve kente katma değer sağladıklarını belirtti.

Uçaner, geleneksel ticaret yöntemlerinin artık geçerliliğini yitirdiğine ve bugünün gelişim ve dönüşüm zamanı olduğuna dikkat çekti.

Markalaşmanın yanı sıra ürünleri her kullanıcıya ulaştıracak platformları kullanarak ticaretin büyütülmesi gerektiğine işaret eden Uçaner, şunları kaydetti:

"Franchise modelinin markalaşma ve seviye atlama noktasında çok önemli bir araç olduğunu düşünüyoruz. Yerelden çıkıp ulusala geçişte, belirli kriterler çerçevesinde marka yaratma yolunda franchise modelinin büyük katkılar sağlayacağını düşünüyoruz. Farklı sektörlerden birçok firmanın Türkiye çapında bir üne, hatta uluslararası alanda marka değerine kavuştuğunu görüyoruz. Bu firmaların bunu franchise modelini doğru bir şekilde uygulayarak elde ettiklerini düşünüyorum."

İKA Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz da Gaziantep'in gastronomi alanında dünyaca üne sahip bir kent olduğunu ve bu açıdan bakıldığında gıda, yiyecek ve içecek sektörünün franchise modeliyle çok önemli başarılar elde edip büyüyebileceğini vurguladı.

Akyılmaz, kentten yayılacak bir markanın şehirdeki marka algısını ve ekonomik hayata büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Gaziantep Ticaret Odası Gaziantep İpekyolu Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title