Haberler

Bosna Hersek'ten Sıfır Gümrük Vergisi ile Et İthal Edilecek

Güncelleme:

Bosna Hersek'ten 15 bin tonluk sığır eti ithalatı için tarife kontenjanı açıldı.

Et Ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğüne, Bosna-Hersek'ten yapılacak 15 bin tonluk sığır eti ithalatı için tarife kontenjanı açıldı.

Konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, sel felaketi yaşayan Bosna-Hersek'e destek amacıyla, bu ülke menşeli sığır eti ithalatına Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğünce kullanılmak üzere 15 bin tonluk tarife kontenjanı açıldı.

VERGİ ALINMAYACAK

Bu kapsamda taze, soğutulmuş veya dondurulmuş büyükbaş hayvan etinin ithalatında uygulanan gümrük vergisi yüzde sıfır olarak belirlendi.

Söz konusu tarife kontenjanı yıl sonuna kadar geçerli olacak.

Bu karar kapsamında yapılacak ithalat için Ekonomi Bakanlığınca ithal lisansı düzenlenecek.

Söz konusu lisanslar üçüncü kişilere devredilemeyecek.

Kaynak: AA / Ekonomi

Et ve Süt Kurumu Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500

Yorumlar (2)

deli kurt:

benim köylümün cebi beş kuruş para gördü diye hemen et ithal edeceğinize kendi çiftçimize destek verin

3
2
yanıtYanıtla
ibrahim:

yemdeki vergiyi kaldır.mazotu düşür.insanlar yerli ucuz et yesin.hem de benim köylüm kazansın.ama nerde

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title