Haberler

Bingöl'de 390 Bin Adet Sebze Fidesi Dağıtıldı

Güncelleme:

Bingöl'de Tarım ve Orman Bakanlığı destekleriyle 500 çiftçiye yüzde 75 hibeli domates, biber ve patlıcan gibi 390 bin adet sebze fidesi dağıtıldı. Projenin amacı tarım arazilerinin kullanımını etkinleştirmek.

Bingöl'de tarım arazilerinin kullanımını etkinleştirmek için yüzde 75 hibeli domates, biber ve patlıcan gibi 390 bin adet sebze fidesinin dağıtımı yapıldı.

Bingöl'de Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü destekleriyle, kent genelindeki 500 çiftçiye yüzde 75 hibeli sebze fidesinin dağıtımı yapıldı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nün bahçesinde 390 bin adet fidenin dağıtımı yapılırken, projenin amacının tarım arazilerinin kullanımını etkinleştirmek olduğu belirtildi.

Çiftçilere destek vermeye devam edeceklerini belirten Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Burhan Bahadır, 390 bin fidenin merkez ve 7 ilçede dağıtımının yapıldığını aktardı. Bahadır, "Tarım ve Orman Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi projesi kapsamında Bingöl ilimizde sebze yetiştiriciliğinin geliştirilmesi amacıyla bugün 390 bin adet fidemizi merkez ve 7 ilçemizde toplam 500 çiftçimize dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Yapmış olduğumuz bu faaliyetlerle birlikte özellikle ilimizde yerinde üretim yaparak maliyetleri düşürmek ve yine kullanılmaya arazilerde, nispeten kullanımın etkin olmadığı yerlerde verimliliği artırmak amacıyla bu projenin hedefine ulaşmasını bekliyoruz. Özellikle Bingöl'de geçmiş yıllarda yapmış olduğumuz projelerin çıktılarını olumlu bir şekilde vatandaşta karşılığını bulduk. İnşallah bundan sonra da çiftçilerimiz için gerekli tüm desteklerimizi vermeye devam edeceğiz" dedi.

Geçen yıl da benzer şekilde hibeli fide aldığını söyleyen çiftçiler, "Tarımın hibeli domates, biber ve patlıcanımızı aldık. Geçen yıl da almıştık. Veriminden de memnunuz. İyi ve verimli ürünler çıkmıştı. Kendilerine teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu. - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Tarım ve Orman Bakanlığı Bingöl Çiftçilik Tarım Ekonomi Güncel Haberler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Bakmadan Geçme

Kurban Bayramı ve Babalar Günü mesajları 2024! En yeni, anlamlı ve ayetli Kurban Bayramı sözleri neler? Kısa ve duygusal Babalar Günü sözleri! Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title