Haberler

Bakan Şimşek'in ağzından verilen "ÖTV ve KDV'de artış olacak" iddiası asılsız çıktı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Gerekirse kura müdahale edilecek, ÖTV ve KDV'de artış olacak" şeklindeki iddiaların doğru olmadığını belirtti. Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bu konuda bir açıklama yapmadığı ve spekülatif haberlere itibar edilmemesi gerektiği ifade edildi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezinin sosyal medya hesabından, bazı basın yayın organlarında yer alan, "Gerekirse kura müdahale edilecek, ÖTV ve KDV'de artış olacak" iddiasına ilişkin açıklama yapıldı.

"İTİBAR ETMEYİN" UYARISI

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, basına kapalı bir toplantıda, oda ve borsa başkanlarının yanı sıra iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldiği belirtilen açıklamada, "Bahse konu toplantıda, Bakan Şimşek'in kura müdahale edileceğini veya ÖTV ve KDV'de artış olacağını söylediği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Yetkili kişi ve kurumların açıklamaları dışında yapılan spekülatif haberlere itibar edilmemelidir" ifadelerine yer verildi.

İşte yapılan o paylaşım;

Bakan Şimşek'in ağzından verilen 'ÖTV ve KDV'de artış olacak' iddiası asılsız çıktı

DAHA ÖNCE ARTIŞ OLMAYACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

Öte yandan Bakan Şimşek, daha önce yaptığı bir açıklamada da KDV ve ÖTV'de artış olmayacağını belirterek şu ifadelere yer vermişti: "KDV gibi akaryakıtta ÖTV gibi enflasyonu artıran vergi artışlarına gittik. Bu vergi artışları tekrarlanmayacak. Yani gelecek sene sistemden çıkmış olacak. Yüzde 40'a kadar vergi için yetki alınıyor. Bu olacağı anlamına gelmiyor. Liralaşmayı desteklemek için piyasa koşulları el verdiğinde vergiyi kullanıp bu sürece katkıda bulunabiliriz. Önümüzdeki dönemde oturup daha adil vergi sistemi konusunda ciddi adımlar atacağız."

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Ekonomi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Mehmet Şimşek Mehmet Şimşek Sosyal Medya Maliye ÖTV Finans Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 3 Mayıs Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 3 Mayıs Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Güneşten korunmak neden önemli? Güneş kremi kullanmazsak ne olur? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! En sevilmeyen burç hangi burç? En kötü burçlar hangileri? Kızılcık Şerbeti 61. bölüm canlı izle! Show TV Kızılcık Şerbeti yeni bölüm neler oldu? Yalı Çapkını CANLI İZLE! 3 Mayıs Yalı Çapkını 68. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! En etkili manipülasyon taktiği: Mağduru oynamak ne demek?
500

Yorumlar (7)

Salih Kandıralı:

Keşke inanabilsek dayı. Senin elinde değil ki. Bir hükümetin değil devletin çöküşüne doğru dört nala gidiyoruz. Allah yardımcımız olsun.

169
23
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Kuru tutamıyorlar , dolarizasyon artıyor. Güven kalmadı ..Emekliye para veremiyorlar ama oy yoksa hizmet de yok demekten de vazgeçmiyorlar. Geçmişteki yanlışların sonucu çıkmaya başladı. Ne üzücü.

129
13
yanıtYanıtla
Sansasyonel Salvo:

Türkiyede adalet var . Kalkınma var . Siz söyleyin yok mu yoksa ?

10
38
yanıtYanıtla
oturan:

kdv ye zam olmayacağı herkes bilir.

5
15
yanıtYanıtla
İlker Ergünay:

%8 den %20 ye nasil çıktı bu zam degilmiydi dostum bu ülkede zam gelmeyecek tek şey din istismarı herzaman en ucuz şey o...

yanıt27
yanıt1
MASARİ:

Şimşek çabalıyor bir şeyler için ama giden hep vatandaştan olmamalı. Üretim şart. İmalat şart. Hazır para bir yere kadar gelir.

5
1
yanıtYanıtla
Murat Anakan:

böyle deniyorsa kesin vardır hayırlı olsun yeni zamlar sene sonu dolar 50

5
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title