Haberler

Aydın: İzmir Dto'nun Kuşadası Çıkarması

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi tarafından her yıl düzenlenen sektör toplantılarının ikincisi Kuşadası'nda gerçekleştirildi.

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi tarafından her yıl düzenlenen sektör toplantılarının ikincisi Kuşadası'nda gerçekleştirildi.

Yeni hizmete giren Deniz Ticaret Odası Kuşadası Ofisi'nde gerçekleşen toplantıya Kuşadası Kaymakamı Ahmet Ali Barış, Kuşadası Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Bülent Balayır, Ticaret Odası Meclis Başkan Yardımcısı Aykan Evren, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Meclis Başkanı Erdoğan Yılmaz, Meclis Başkan Yardımcısı Ayhan Aslan, Yönetim Kurulu Başkanı Geza Dologh, Yönetim Kurulu Üyeleri Özden Çokdeğer, Kaan Altuğ ile Şube Müdürü Erol Çağlar katıldı. Denizcilik sektörüne hizmet veren acente ve yetkililerin sorunlarını dile getirdiği toplantıda kruvaziyer turizminden önemli bir pay alan Kuşadası'nın bu noktada yaşadığı sorunlar dile getirildi. Karavan Turizm Yönetim Kurulu Başkanı ve Deniz Ticaret Odası Meclis Üyesi Alex Baltazzi, Türkiye'de gelişmeye yeni başlayan kruvaziyer turizmin, Türkiye Denizcilik İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından römorkör hizmetlerine yapılan yüzde 30'luk son zamdan sonra zarar göreceğini söyledi. "Liman ne kadar ucuzsa o kadar kruvaziyer gemi gelir" diyen Baltazzi, ancak alınan kararlarla durumun tersine gitmeye başladığını dile getirdi. Baltazzi, "Tarife, en az bir yıl için yürürlüktedir. Tarifeyi siz istediğiniz zaman değiştirirseniz işin ciddiyeti bozulur. Bunun yanında, limanda kruvaziyer gemilerin yoğun olduğu günlerde yığılma yaşanıyor. Bu durum liman hizmetlerinde sıkıntı oluşturduğu gibi gelen turist de çok memnun kalmıyor. Çünkü, belirli bir zaman dilimi kalındığı için Kuşadası'nı çok fazla göremiyor ve çevreyi gezemiyor. O yüzden kruvaziyer gemilerin, geliş periyotlarına dikkat edilmesi gerekiyor" diye konuştu.

MERYEM ANA EVİ'NDE ZİYARETÇİ YOĞUNLUĞU YAŞANIYOR

Meryem Ana Evi Derneği Başkanı Noel Micaleff de, Meryem Ana Evi'nin turistlerin akınına uğradığını belirtti. Aşırı insan yoğunluğunun ve kısa zamanlamanın, turistleri olumsuz yönde etkilediğinin altını çizen Micaleff, yaşanan sıkıntılar ile ilgili olarak, "Muhtelif kruvaziyer ziyaretlerinin aynı saat programı ile uygulanmak istenmesi aşırı yoğunluk, sıkıntı ve strese sebep oluyor. Geçtiğimiz hafta cumartesi günü saat 09.00-12.30 arası 4 bin 500 kişilik kruvaziyer yoğunluğu yaşandı. Bunun yanında rehberler, evin içerisinde mum dağıtıyor, turiste yürümeyi çabuklaştırma yönünde sözlü müdahalelerde bulunuyor. Yaşanan sıkıntı, kruvaziyer gemilerin aynı günün muhtelif zamanlarına ya da aynı haftanın muhtelif günlerine göre ayarlanarak çözümlenebilir" dedi. Toplantının bitiminde söz alan Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Geza Dologh, Türkiye'de yeni gelişmeye başlayan kruvaziyer turizminin dünya ile yarışmaya hazırlandığını, aynı zamanda 20 milyar dolar pazar büyüklüğüne sahip olan kruvaziyer turizminden pay alabilmek için çaba gösterdiğini söyledi. Dologh ayrıca, kruvaziyer turizminden elde edilen gelirin artabilmesi için tüm imkanların ve çalışmaların artırılması gerektiğini ifade etti. Yeni yerine taşınan Deniz Ticaret Odası Kuşadası Temsilciliği'nin açılışı Kuşadası Kaymakamı Ahmet Ali Barış, DTO İzmir Şubesi Meclis Başkanı Erdoğan Yılmaz, Yönetim Kurulu Başkanı Geza Dologh, yönetim kurulu üyeleri ile konuklar tarafından yapıldı.

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Geza Dologh, 1988 yılında hizmete giren Deniz Ticaret Odası Kuşadası Ofisi'nin uzun süredir yaşadığı yer sıkıntısı ile ilgili sorununu gidermek amacı ile yeni hizmet yerine taşındığını söyledi.

Kuşadası Ofisi'nin bundan sonra oda üyesi olan Dutilh Denizcilik'e ait olan 120 metre karelik alanda hizmet vereceğini anlatan Dologh, amaçlarının; işlerin daha çabuk sonuçlanması olduğunu dile getirdi ve bu ofisin hazırlanışında emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title