Haberler

Avro Bölgesi IFO Ekonomi İklimi Endeksi Arttı

Güncelleme:

Avro Bölgesi IFO ekonomi iklimi endeksi bu yılık ilk çeyreğinde geçen yılın son çeyreğine kıyasla 102,3 puandan 112,7 puana yükseldi.

Avro Bölgesi Ifo ekonomi iklimi endeksi bu yılık ilk çeyreğinde geçen yılın son çeyreğine kıyasla 102,3 puandan 112,7 puana yükseldi.

Merkezi Münih'te bulunan Alman Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo) Avro Bölgesi'nin 2015 yılı 1. çeyrek ekonomik görünümüne ilişkin anketin sonuçlarını yayımladı. Buna göre, Avro Bölgesi Ifo ekonomi iklimi endeksi yılık ilk çeyreğinde geçen yılın son çeyreğine oranla 102,3 puandan 112,7 puana yükseldi. Söz konusu endeks uzun dönem ortalaması olan 106,1 puanın üzerine çıktı.

Enstitüden yapılan açıklamada, hem mevcut ekonomik durumun hem de 6 aylık ekonomik görünüme ilişkin değerlendirmelerin canlandığı belirtilerek, "Avro Bölgesi ekonomisinin toparlandığına ilişkin işaretler var. Uzmanlar 2015 yılı için yüzde 0,7 fiyat artışı ve gelecek 3-5 yıl için de yüzde 1,6 enflasyon öngörüyor" denildi.

Yunanistan ve Finlandiya dışında mevcut ekonomik durumun geliştiği ya da en azından tüm Avro Bölgesi ülkelerinde 2014 yılının sonundan itibaren sabit kaldığı aktarılan açıklamada, "Almanya, Baltık ülkeleri ve Slovenya'da mevcut ekonomik durum olumlu değerlendirildi. Uzmanlar 7 yıldır ilk kez İrlanda'da mevcut ekonomik durum hakkında olumlu değerlendirmeler yaptı" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, gelecek 6 ay için ekonomik gelişmeler hakkında iyimserliğin neredeyse her ülkede geliştiği ancak Yunanistan, Portekiz ve Slovenya'da ekonomik beklentilerin son çeyreğe oranla bozulduğu kaydedildi. - Hessen

Kaynak: AA / Ekonomi

Yunanistan Slovenya Münih Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title