Haberler

Adana'da Yargı ve İş Dünyası Sempozyumu Düzenlendi

Güncelleme:

Adalet Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Adana'da düzenlenen 'Yargı ve İş Dünyası Sempozyumu'nda, iş dünyasının sorunları ve çözümleri tartışıldı. Sempozyumda, yargı süreçlerinin uzaması, alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerinin kullanımı, mevzuat ve uygulama aksaklıkları gibi konular ele alındı.

Adana'da, Adalet Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından "Yargı ve İş Dünyası Sempozyumu" düzenlendi.

Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürü Hakan Öztatar, kentteki bir otelde Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un da katılımıyla düzenlenen sempozyumun açılışında, iş dünyasının sorunlarını tespit ederek çözümlerini geliştirmek amacıyla toplantının düzenlendiğini söyledi.

Bu kapsamda ilk adımı Adana Sanayi Odasının (ADASO) destekleriyle Adana'dan attıklarını belirten Öztatar, şöyle konuştu:

"Tüm tarafların katılımıyla yargı ve iş dünyasının bir araya gelmesini, karşılıklı fikir alışverişini, yargı süreçlerinin uzaması ve bunlara ilişkin çözüm önerilerinin tartışılmasını, hukuk uyuşmazlıklarında arabuluculuk, tahkim gibi alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerinin kullanılmasının arttırılmasına yönelik yapılacakların tespiti ve çözüm önerilerinin tartışılmasını, mevzuat veya uygulama nedeniyle yaşanan aksaklıkların tespiti amacıyla bunların ortadan kaldırılmasını önemsiyoruz. Bu düşünceden hareketle sempozyum programı oluştururken yargı ve iş dünyasının karşılıklı sorunlarını tespit ederek bu sorunlara ilişkin çözüm yolları bulunabilmesi için değerli çalışmalara imza atmış akademisyenler ile kanun uygulayıcıları ve konunun muhatabı konumundaki değerli aktörlerin de görüş, bilgi ve deneyimlerini paylaşabileceği bir ortam yaratarak, tüm paydaşların doğrudan buluşturulması ve daha da önemlisi taraftarın iletişim kurmaları ve birbirlerini anlamalarını sağlamak amaçlandı."

"Karşılıklı anlayışları arttırmak için bir fırsat yaratacağız"

Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç da hukukun güven, üretim ve yatırım demek olduğunu ifade etti.

Reel sektörün güven duygusu olduğunda daha kolay risk alıp yatırım ve üretim yapabileceğini, bunun oluşturacağı istihdamla da ülke refahına katkılar sağlanacağını anlatan Kıvanç, şunları kaydetti:

"Yargı sistemi ve iş dünyası arasındaki ilişki, toplumun adalet anlayışını ve hukukun üstünlüğünü güçlendirmede kritik bir rol oynamaktadır. İş dünyasının etkin ve adil bir yargı sistemine olan güveni, ekonomik büyümenin ve sürdürülebilir kalkınmanın temel taşlarından bir tanesidir. Bu nedenle yargı ve iş dünyası arasındaki ilişkiyi daha da güçlendirmek ve ortak çözümler bulmak için bir araya gelmemiz son derece önemlidir. Bu sempozyumda yargı sistemindeki güncel sorunlar ele alınacak, mevzuat düzenlemeleriyle değerlendirilecek ve iş dünyasının karşılaştığı zorluklara odaklanacağız. Aynı zamanda yeni gelişmeleri de dikkate alarak iş dünyasının ihtiyaçlarına nasıl cevap verilebileceği araştırılacak, karşılıklı anlayışları arttırmak için bir fırsat yaratacağız."

Programa, Adana Valisi Süleyman Elban, Yargıtay Birinci Başkan Vekili Adem Albayrak, Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can, yargı mensupları ve iş insanları katıldı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği Adalet Bakanlığı Yargı Adana Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ç.Rizespor Ankaragücü maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Ankaragücü maçı şifresiz mi? Trabzonspor Gaziantep FK maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Trabzonspor Gaziantep FK maçı şifresiz mi? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title