Haberler

7 Yılda Turizm Devi Oldu Başbakan ve Cumhurbaşkanını Ağırlıyor

Fettah Tamince'nin Belek ve Bodrum'daki İki Lüks Oteli Rixos Premium'lar, Bölgenin Siyasetçilerini ve İş Dünyasını Buluşturan 'Siyaset ve İş' Merkezi Haline Geldi. Müşteriler İçin Arjantin'den Et, Küba'dan Puro, Dubai'den İstakoz, Manisa'dan Organik Kavun Gelebiliyor. 7 Gün 24 Saat Çalışan Çok Özel Bali Spa Timi Hizmet Veriyor.

Fettah Tamince’nin Belek ve Bodrum’daki iki lüks oteli Rixos Premium’lar, bölgenin siyasetçilerini ve iş dünyasını buluşturan ’siyaset ve iş’ merkezi haline geldi. Müşteriler için Arjantin’den et, Küba’dan puro, Dubai’den istakoz, Manisa’dan organik kavun gelebiliyor. 7 gün 24 saat çalışan çok özel Bali SPA timi hizmet veriyor.

TÜRKİYE’nin turizm cenneti Antalya’da ve Bodrum’da dünyanın en lüks otellerinden ikisinin sahibi olan Fettah Tamince, otelini Ortadoğu’nun siyaset ve iş dünyası için cazibe merkezi yapmayı başardı. Başbakan Recep Tayip Erdoğan ile Rusya, Kazakistan ve Körfez ülkelerinin devlet başkanları ve bürokratlarıyla yakın ilişkileri olan Tamince’nin otelinde çok ünlü bölge liderleri aileleriyle birlikte tatil yaptı. Rixos Premium’lar bu nedenle siyasetçilerin ve zengin işadamlarının tatil ve buluşma mekanı haline geldi. Bodrum Rixos Premium, geçen hafta Suriye-İsrail barış görüşmelerine dolaylı olarak ev sahipliği bile yaptı. Bu kapsamda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad Bodrum Rixos Premium’da buluştu.

Prens’e 21 villa

Suudi Arabistan Prensi Abdulaziz Al Saud da ailesiyle birlikte Bodrum Rixos Premium’da kalmayı tercih etti. Al Saud, 21 Premium villa ve 40 oda tuttu. Nahçivan Cumhurbaşkanı Vasıf Talibov tatil için ailesiyle birlikte Bodrum Rixos’a geldi. Talibov için 3 villa tahsis edildi. Azerbaycan’ın dolar milyarderi Vladimir Kim halen ailesiyle birlikte Bodrum Rixos’ta kalıyor. Özel hizmetçileri ve güvenlik ekibini de beraberinde getiren Kim, otelde 2 premium villa ve 8 oda tuttu. Irak’ın 2 numaralı adamı Cumhurbaşkanı 1’inci Yardımcısı Tarık El Haşimi ise Antalya Belek Rixos Premium’da kalıyor. Nazarbayev’e yakın İsrailli iş adamı Alexander Machkevich de otelde kalan Ortadoğulu iş adamları arasında bulunuyor.

Dubai gecesine akın

Dubai Emiri El-Makdum’un geçen yıl Bodrum Rixos’a gelmesinden sonra Dubai’de bir anda ünlenen otelde geçen hafta sonu Dubai gecesi düzenlendi. Dubai’nin en zengin iş adamları aileleriyle birlikte bu geceye katıldılar. Bodrum’a akın eden Dubaili dolar milyarderleri arasında şu isimler vardı: Afridi ailesi-Afrid&Angell Legal Consultant, Al Kasem Ailesi-Dubai’nin en büyük emlak şirketinin sahibi, Fedele Ailesi-Dubai Swiss Dental Clinic’in sahibi, Coram Ailesi-Richard Coram ve Padma Coram Dubai’nin en büyük broker şirketinin sahipleri, Depala Ailesi-Al Sharq petrol şirketi.

Onları asıl çeken Türkiye’nin güzelliği

 RİXOS  Otelleri’nin patronu Fettah Tamince, aslında Türkiye’ye son yıllarda gelen VIP turist sayısının hızla arttığını söyledi ve "Turizm bölgelerine tatil için sezonda kaç özel uçak iniyor bakmak lazım. Bu sayı son yıllarda çok arttı. Diğer arkadaşların kaliteli otellerine de çok sayıda devlet adamı, dünyaca ünlü işadamı gelip tatil yapıyor. Bizimkiler basına çok yansıdığı için öne çıkıyoruz" dedi. Türkiye’ye devlet başkanlarının, çok ünlü işadamlarının tatil için gelmelerinin en önemli nedenini "Türkiye’nin gerçekten turizm cenneti" olması diye açıklayan Tamince şöyle konuştu: "Biz Rixos olarak yola dünya markası olmak için çıktık. İlk otelimizi 2001’de açmıştık. Üst segmenti hedefledik ve dünyadaki örnekleri inceledik. Sonra ciddi tanıtımlar da yaptık. Mesela 2 yıl öncesine kadar Körfez ülkelerinden bizim tesislere pek gelen olmazdı. Biz oralara gidip çok iyi tanıtımlar yaptık. Tabii ki bazı ülkelerin devlet başkanlarının gelip bizde tatil yapması da o ülkedeki VIP sınıfından insanların bize ilgisini artırıyor."

Lüks otellerdeki fiyatların genellikle medyaya yanlış yansıtıldığını da söyleyen Fettah Tamince, "Düşünün koca bir tesiste birkaç villa ya da çok pahalı birkaç odanın fiyatları sürekli yazılıyor. Onların fiyatları binlerce dolar olduğu için de insanlar bu tesislerde bu fiyatlarla kalınıyor sanıyor. Oysa durum farklı. Mesela benim tesislerimde ortalama turist başına gelir 300-400 dolar arasında değişir. O yüksek rakamlı odalar villalar çok farklı ve çok az sayıda bir müşteri gurubu için" dedi. Tamince İstanbul’da da bir Rixos otel yatırımı düşündüklerini şu anda yer arayışlarının sürdüğünü anlattı.

7 dil biliyor, projelerle yatırımcıları buluşturuyor

 FETTAH Tamince Çaldıran’da doğdu.  1985’te ortaokulu birinci olarak bitirdiği için  liseyi Antalya’da okumakla ödüllendirildi.  Burada akraba yanında turistlere halı ve kuyum satarak ticaret ve yabancı dil öğrendi. 1994’te kendi şirketini kurdu. Rus turist çevresi hızla genişleyen Tamince, villa ve konut satarak işini büyüttü. Projelerle yatırımcıları buluşturan bir işadamı hüviyeti kazandı. Rixos otelleri yurt içinde Tekirova, Bodrum, Belek, Beldibi ve Konya’da yurt dışında ise Astana, Almaata, Prykarpati, Dubrovnik’te  hizmet veriyor. Yakında Bahreyn, Dubai ve Tayland’da Rixsos’lar açılacak. Grupta 3.200 yatak kapasitesi, inşaat şirketi Sembol ile birlikte 7.000 kişilik doğrudan istihdam bulunuyor.  Tamince 7 farklı dili akıcı olarak konuşabiliyor. 

VIP müşteri villada kalıyor

RİXOS Premium’lardaki villalarda hizmet seçenekleri şöyle:

Özel iskele ve yatınız oluyor.

Dilediğiniz lisanda hizmetli veriliyor. Mutfak zevkine göre şef seçiliyor.

Özel tatil asistanı gezi ve aktivite programlıyor.

Bu villalara havaalanından limuzin veya özel araçlarla transfer yapılıyor.

Özel plaj, özel otopark ve bahçe pavyonları, ısıtmalı kapalı ve açık yüzme havuzları var.

Ücretsiz kulüp arabası, ev sinema sistemi, VIP bar ve banyo.

Sekreter ofisi, açıkhava barbekü, telefon santrali ve Türk hamamı standart.

Rixos’ta kalan devlet adamları

Rusya eski Devlet Başkanı Vilademir Putin

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad

Dubai Emiri Şeyh Muhammed el Makdum

Nahcivan Devlet Başkanı Vasıf Talibov

Cumhur-başkanı Abdullah Gül

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan

Suudi Arabistan Prensi Abdulaziz Al Saud

Irak’ın Cumhur-başkanı 1. Yardımcısı Tarık El Haşimi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title