Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan 4. sondaj gemisi Abdülhamid Han'da! Bilgi aldığı kamarada dikkat çeken detay

Güncelleme:

Türkiye'nin 4. sondaj gemisi Abdülhamit Han, bugün Mersin Taşucu Limanı'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ilk seferine uğurlandı. Erdoğan çalışmaları önce havadan inceledi daha sonra gemiye geçerek yetkililerden brifing aldı. Kamarada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arkasında kalan Abdülhamid Han arması ise dikkat çekti.

Yavuz, Fatih ve Kanuni gemilerinden sonra "Mavi Vatan"ın en güçlüsü olarak gösterilen Türkiye'nin 4. sondaj gemisi Abdülhamid Han, ilk görev yerine bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı törenle uğurlandı.

4. sondaj gemisi Abdülhamid Han ilk seferine uğurlanıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan çalışmaları havadan takip etti

ERDOĞAN, GEMİYE İNDİ

Tören için Mersin'e giden Cumhurbaşkanı Erdoğan çalışmaları önce havadan helikopterle inceledi, daha sonra gemiye geçerek görevlilerden bilgi aldı. Toplantının yapıldığı kamaradaki Abdülhamid Han amblemi ise dikkat çekti.

4. sondaj gemisi 'Abdülhamid Han' ilk seferine çıkıyor! Erdoğan'ın bilgi aldığı kamarada dikkat çeken detay

GÖREV İÇİN HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Öte yandan; Türkiye'nin hidrokarbon arama çalışmalarına katılacak 4. sondaj gemisi Abdülhamid Han'da, "Mavi Vatan"daki görevi için hazırlıklar tamamlandı. Güney Kore'deki Okpo Limanı'ndan yola çıktıktan sonra 19 Mayıs'ta Mersin'in Taşucu Limanı'na ulaşan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından adı Abdülhamid Han olarak açıklanan, Türkiye'nin hidrokarbon arama çalışmalarına katılacak sondaj gemisinde çeşitli çalışmalar yapıldı. Yaklaşık 2,5 ay Taşucu Limanı'nda kalan Abdülhamid Han sondaj gemisinde bu süreç içerisinde bakım, geliştirme ve güncelleme çalışmaları gerçekleştirildi.

4. sondaj gemisi Abdülhamid Han ilk seferine uğurlanıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan çalışmaları havadan takip etti

MAVİ VATAN'IN EN GÜÇLÜSÜ

Teknik donanımı ve fiziki özellikleriyle "Mavi Vatan"daki filonun "en güçlüsü" olarak görev yapacak Abdülhamid Han, Fatih, Kanuni ve Yavuz'un ardından Türkiye'nin dördüncü sondaj gemisi ve dünyanın beşinci büyük gemi olma özelliğini taşıyor.

4. sondaj gemisi Abdülhamid Han ilk seferine uğurlanıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan çalışmaları havadan takip etti

ÖZELLİKLERİYLE DİKKAT ÇEKİYOR

Yedinci nesil teknolojiye sahip geminin 238 metre uzunluğu ve 42 metre genişliği bulunuyor. Çift kule ile aktif konumlandırma sistemine sahip, 200 mürettebat kapasiteli gemi; 12 bin 200 metreye kadar sondaj yapabilme yeteneğine sahip.

4. sondaj gemisi 'Abdülhamid Han' ilk seferine çıkıyor! Erdoğan'ın bilgi aldığı kamarada dikkat çeken detay

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (6)

Ic Minnak:

Ucaktan bakma sevdasinin maliyeti nedir, faydasi nedir?

103
134
yanıtYanıtla
Zulkarneyn :

adam devasa yatırım yapmış, bunu mu gördün? Allah size idrak yeteneği versin.

yanıt0
yanıt2
Zamanla Akıllanan Adam:

geceliği 100 tl lik odalarda konaklayanları savunlar. bizdeki vatan sevdasını anlayamazlar.

yanıt2
yanıt9
Sadık:

Hainlikde bir numarayız, Bunuda begenmezler

113
87
yanıtYanıtla
ALP ALP:

AK parti seçmeninin talebi parti içindeki çoğu ismin değişmesi yenilenmesi....Parti hedefine bu kadro ile gidemez .....Yenilenme Şart...

24
2
yanıtYanıtla
DODOK DODOK:

Rahmetli Atatürk'ten sonraki boş geçen 90 yılın hesabını kim verecek...

2
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title