Haberler

Üniversitede Mezuniyet Coşkusu

Kırıkkale Üniversitesinde 2010-2011 eğitim ve öğretim yılının sona ermesiyle birlikte Mezuniyet günü düzenlendi.

Kırıkkale, Üniversitesinde 2010-2011 eğitim ve öğretim yılının sona ermesiyle birlikte Mezuniyet günü düzenlendi. Kırıkkale Başpınar stadında düzenlenen mezuniyet töreninde binlerce Üniversite öğrencisi kep attı. Mezuniyet törenine katılan üniversitenin kurucu Rektörü ve Milletvekili Beşir Atalay "Kırıkkale Üniversitesi Türkiye'nin en büyük üniversitesi olacaktır. Ben bu gün bir diploma daha aldım. Milletvekili mazbatamı alarak bende sizin gibi mezun oldum. Yeni bir hayata devam ediyorum" dedi.

Kırıkkale Üniversitesinden mezun olanlar için Başpınar stadında düzenlenen törene Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri Beşir Atalay, Oğuz Kağan Köksal, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Kırıkkale il müdürleri, Üniversite öğretim üyeleri ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen öğrencileri yakınları katıldı.

Üniversite öğrencilerinin resmi geçit töreni ile başlayan mezuniyet günü nedeni ile mezun olan öğrenciler adına Buket Bekdaş, Öğrenci konseyi Başkanı Aykut Hakbilir, yaptıkları konuşmada kendilerine yetiştiren aileleri ve hocalarına teşekkür ettiler.

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, açılış konuşmasında "Üniversitemiz kurulduğu günden beri 30 bin mezun vermiştir. Bu sene ise mezun vereceğimiz öğrenci sayısı 4 bin 945'dir. Böylece Kırıkkale Üniversitesi şimdiye kadar 35 bin 676 mezun vermiş olacaktır. Bu mezunlarımızın 2140'ı ön lisan, 2733'ü lisans 62'si yüksek lisans, 10'u doktoradır. Bu yıl çok çeşitli branşlarda ülkeye yetişmiş elemanlar gönderiyoruz. Hukukçular, Mühendisler, Tıp doktorları, Veterinerler, Eğitimciler, Fen Edebiyatçıları, uzmanları gönderiyoruz. Biz önümüzdeki öğretim yılında Üniversitemiz hizmetlerini genişleterek devam ettirecektir. Önümüzdeki öğretim yılında sağlık hizmetleri yüksek okulumuz, iki bölümü ile öğrenci alacaktır. Acil tıp bölümüne ve diş protez bölümüne öğrenci alınacaktır. Diğer bölümlerimize cazip bölümler açarak alınacak öğrenci sayısını artıracağız".

Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, velilere ve üniversite öğretim görevlilerine teşekkür ederek 'Mezun olan öğrencilerimizin vatana millete yararlı olmalarını canı gönülden diliyorum" dedi.

Kırıkkale Üniversitesi kurucu Rektörü ve eski içişleri bakanı Prof. Dr. Beşir Atalay, Ben milletvekili olarak değil bu Üniversitenin kurucu rektörü olarak söz aldığını belirterek 'Bu güzel Üniversite 1992 yılında kuruldu. Ben Kırıkkale Üniversitesinin geleceğine inanmış biriyim. Gelecek de bu Üniversite Türkiye'nin en büyük üniversitesi olacaktır. Ben bu gün bir diploma daha aldım. Milletvekili mazbatamı alarak bende sizin gibi mezun oldum. Yeni bir hayata devam ediyorum" dedi.

Kırıkkale Üniversitesinde dereceye giren Fakülte ve yüksek okul öğrencilerin diploma ve ödülleri üst düzey yöneticiler tarafından verildi. Törende diğer mezunlarının diplomalarının dağıtılmasının ardından binlerce üniversite öğrencisi keplerini havaya fırlatması, stadı dolduran binlerce kişi tarafından ayakta alkışlandı. Üniversite Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencilerinin verdiği konserde mezun olan öğrenciler müzik eşliğinde oyunlar oynayıp halay çekerekti.

ANNE MEZUN OLDU

Kırıkkale Üniversitesi Beden Eğitim ve Yüksek Okulu öğrencisi olan 25 yaşındaki anne Burcu Bıyık, Üniversiteden mezun olurken 10 aylık çocuğu Ecrin Bulgum Bıyık ile mezuniyet törenine katılırken 'Azim ve hırsım ile birlikte okuma arzusu içinde mezun olmanın sevincini yaşıyorum. 4 yıllık bir öğrenim sonrası, şimdi mezun oldum. Annelere buradan sesleniyorum. Okuyun içinizden gelen okuma arzusu ile birlikte başarı sizi bekliyor. İnşallah Beden Eğitimi dalında bir iş bularak aile bütçesine katkıda bulanacağım" dedi. Eşi Polis Memuru Mustafa Bıyık ise "Eşim okuma arzusu içinde idi ve sonunda okuyarak mezun oldu. Kendisini kutluyorum" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Eğitim Politika Haberler

Eşini markette bıçaklayıp katletmişti! Olay anına ait kahreden görüntüler ortaya çıktı

Eşini markette bıçaklayıp katletmişti! Olay anına ait kahreden görüntüler ortaya çıktı

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında neler oluyor? İşte 7 soru 7 cevapta gündemi sarsan dosya

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında neler oluyor? İşte 7 soru 7 cevapta gündemi sarsan dosya

Aziz Yıldırım, basın toplantısındaki 'Viski' itirafıyla baltayı fena taşa vurdu

Aziz Yıldırım, basın toplantısındaki "Viski" itirafıyla baltayı fena taşa vurdu

Akıllara durgunluk veren olay! 17 yaşında kayboldu, 27 sene sonra komşunun samanlığından çıktı

Akıllara durgunluk veren olay! 17 yaşında kayboldu, 27 sene sonra komşunun samanlığından çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title