Haberler

Bitlis'te Moda Tasarımı Öğrencileri Hem Kazanıyor Hem Öğreniyor

Güncelleme:

Bitlis'in Tatvan ilçesinde bulunan Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Moda Tasarım Teknolojileri Bölümü öğrencileri, diktikleri ürünlerle hem maddi kazanç elde ediyor hem de meslek öğreniyor.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde bulunan Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Moda Tasarım Teknolojileri Bölümü öğrencileri, diktikleri ürünlerle hem maddi kazanç elde ediyor hem de meslek öğreniyor.

Tatvan Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde 4 yıl önce döner sermaye ile kurulan Moda Tasarım Teknolojileri Bölümü, öğrencilerin hem kendilerini geliştirmelerine hem pratik kazanmalarına hem de harçlıklarını çıkarmalarına katkı sağlıyor. 146 kişiden oluşan öğrenci mevcuduyla, gelen talepler üzerine üretim yapılıyor.

Öğrencilerin yaptıkları işlerle hem maddi kazanç elde ediyorlar hem de meslek edindiklerini söyleyen Tatvan Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Fatih Uzun, "Okulumuz 4 sene önce Tatvan ilçesinde açıldı. İçerisinde moda tasarımı ve tekstil bölümümüz var. Moda tasarımı bölümümüzde 108 kız, 38 erkek öğrenci olmak üzere toplamda 146 öğrencimiz var. Mesleki eğitim merkezi bölümümüzde de bin 25 öğrencimiz şuan tekstil atölyelerinde bir yandan öğrenimlerine devam ederken, bir yandan mesleği öğreniyor, bir yandan da okulumuzun öğretmenlerinin onlara verdiği örgün eğitime devam ediyorlar. Tekstillerde mesleki eğitimle beraber mezun olduklarında hem ustalık belgesi ile iş yeri belgesi alıyorlar hem de normal diplomalarını alıyorlar. Öğrencilerimizle beraber farklı sektördeki işlere hizmet ediyoruz. Yurtlardaki çarşaflardan, iş yerlerindeki personel tişörtlerinden, usta öğreticilerin elbiselerinden, okul formalarına kadar öğrencilerimizle beraber dikip onlara hizmet verebiliyoruz. Yaptığımız iş sonucunda okulumuzun döner sermayesine katkıda bulunup hem öğrencilerimiz kazanmış oluyor hem de ülkemizin ekonomisine katkıda bulunmuş oluyoruz" dedi.

Eğitimlerinin tamamlayan öğrencilerin ustalık belgesine sahip olduklarını söyleyen moda tasarımı öğretmeni Mine Havados, "Okulumuzda bir tekstil atölyelerinden farksız makinelerimiz bulunmaktadır. Her türlü teknolojik imkanlarla öğrencilerimizi donanımlı yetiştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Moda Tasarım Teknolojileri alanında okuyan öğrencimiz aynı zamanda 4 yılın sonunda ustalık belgesi sahibi oluyor" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Eğitim

Anadolu Lisesi Nene Hatun Tatvan Bitlis Moda Eğitim Teknoloji Moda Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title