Haberler

Ege ve Akdeniz'i birbirine bağlayan Honaz Tüneli açıldı! 45 dakikalık yol 10 dakikaya indi

Güncelleme:

Ege ile Akdeniz bölgelerindeki çok sayıda kenti birbirine bağlayan, Denizli'deki çevre yolu projesinin en zor etabı olan Honaz Tüneli açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılışını yaptığı tünel, 45 dakika süren şehir geçişini 10 dakikaya indirdi. Ankara'dan, İzmir'den Antalya'ya gidecek olan araçlar, şehir merkezine girmek zorunda kalmayacak.

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri yatırımları olmak üzere toplam 232 tesisin açılışını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Denizli'nin trafik yoğunluğunu büyük ölçüde rahatlatacak Honaz Tüneli ve Çevre Yolu'nun da açılış kurdelesini kesti.

Projenin hizmete açılmasıyla İzmir, Aydın ve Pamukkale ile Uşak ve Ankara güzergahından Antalya ve Muğla istikametine gidecek araçlar, bundan sonra Denizli şehir merkezine girmek zorunda kalmayacak.

Ege ve Akdeniz'i birbirine bağlayan Honaz Tüneli açılıyor! 45 dakikalık yol 10 dakikaya inecek

ZAMANDAN VE YAKITTAN BÜYÜK TASARRUF

Ege ve Akdeniz'i birbirine bağlayan Honaz Tüneli ve Çevre Yolu ile seyahat süresi 45 dakikadan 10 dakikaya indi. Ege'nin en büyüklerinden biri olan 2 bin 640 metrelik tünel ve 32 kilometrelik çevre yolu zamandan ve yakıttan büyük tasarruf sağlayacak.

Ege ve Akdeniz'i birbirine bağlayan Honaz Tüneli açılıyor! 45 dakikalık yol 10 dakikaya inecek

"ŞEHİRİÇİ TRAFİĞİNE RAHAT BİR NEFES ALDIRIYORUZ"

Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ulaştırmada, şehrimiz için önemli bir yatırım olan 3 milyar 400 milyon liralık maliyetle tamamladığımız Denizli Çevre Yolu'nun 14 kilometrelik 2. etabı ile 2 bin 640 metrelik Honaz Tüneli'ni hizmete açıyoruz. Böylece günde 30 bin aracın geçtiği Denizli şehir içi trafiğine rahat bir nefes aldırıyoruz. Bu tür yatırımlarla yolculuk sürelerinin kısalması, konforun ve güvenliğin artması Denizlimizin sanayisine, ticaretine, turizmine önemli katkılar sağlayacaktır. TOKİ'nin yaptığı Kayaköy'deki bin 173 konutu, 50 dükkanı ve diğer alt yapı yatırımlarını ayrıca Tilkilik'teki 118 konutu, İnceler'deki 158 konutu resmen hizmete açıyoruz. İller Bankamızın 2 milyar liraya yakın finansmanı ile hayata geçirilen aralarında Pamukkale Seyirtepesi Şehir Ormanı'nın da olduğu 39 ayrı alt yapı yatırımının resmi açılışını gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Ege ve Akdeniz'i birbirine bağlayan Honaz Tüneli açılıyor! 45 dakikalık yol 10 dakikaya inecek

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Akdeniz Antalya Denizli Ankara Honaz İzmir Ege Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (11)

Nurullah Ak:

ALLAH Cumhurbaşkanımızdan bin kere razı olsun. Hiç bir hükümetin yapamadığı projeleri hayata geçiriyor. Atatürk bile bunları yapamadı

169
269
yanıtYanıtla
Hacı Şembeki:

Yüzyıllık T.C. Devleti Erdoğan gelinceye kadar.....Taş Devrini Yaşıyordu...Tuhaf gelebilir. Mesela sigortalı biri, ameliyat masasında bile olsan eczaneden ilaç alamiyordun, Devlet hastanesine canın istedi diye gidemiyordun. Sadece bir örnek.

204
179
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

Bakıyorumda bütün yorumlarında o dönemleri yaşamış gibi geçmişi kötülüyorsun ya hacı. 70 80 sene öncenin imkan ve şartları ile şimdikiler bir mi? O zaman sorarım Fatih fetihte niye uçak kullanmadı, Yavuz Mısır seferine niye trenle gitmedi:)

yanıt8
yanıt4
Onemli Degil:

100 senelik ulkemizde boyle seyleri bugun gormek, Bir kisinin 45 yasinda okuma yazma ogrenip bir de kirmizi kurdele ile Tesekkur Beklemesi Gibi Birseydir...

120
152
yanıtYanıtla
Onur Yener:

Maşallah Reisimize, her gün yeni bir projenin açılışını yapıyor.Altı benzemezin bırak yapmayı hayal bile edemeyeceği şey bunlar.

104
72
yanıtYanıtla
Hüseyin Kaan:

tünel çok iyi oldu şahin tepesi denen bölge çok virajlı tehlikeli bir yerdi. emeği geçenlere teşekkür ederim.

81
18
yanıtYanıtla
kuzu baba:

chp derki boşa yol yapıyorsunuz

57
29
yanıtYanıtla
Hüseyin Kaan:

çoğu insan yapılan köprüden geçer gider ne zorluklarla yapıldığını bilmeden sanki hep ordaymış gibi

51
22
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

aslında burayı saygıdeğer beşli mütahitlere kırkaltı yıllığına günlük üçyüzotuzüç bin araç geçsede geçmesede farketmez biz her türlü alırız garantili işletmeleri için verilseydi çok muhteşem olurdu

20
34
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

Bir şey soracağım ama korkuyorum acaba geçiş ücretli mi?

12
8
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title