Haberler

Edremit'te Kur'an Kursları Gölge Oyunu Finali ile Sona Erdi

Balıkesir’in Edremit ilçesinde yaz dönemi Kur’an kurslarında eğitim gören öğrencilerin kapanış final töreni muhteşem oldu .

Balıkesir'in Edremit ilçesinde yaz dönemi Kur'an kurslarında eğitim gören öğrencilerin kapanış final töreni muhteşem oldu .

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile Şükrü Tunar Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlik, Hacivat ve Karagöz gölge oyunu ile sona erdi.

yaz Kuran kurslarının önemini bildiren Müftü Sait Emin Arvas açılış konuşmasında, "Bu yılda 'Camide Çocuk Sesi, Vatanımın Neşesi' şiarıyla camilerimiz tatilde çocuklarımızla şenlendi. Kur'an-ı Kerim, Yüce Rabbimizin biz müminlere en büyük hediyesidir. Günümüzü ve yarınımızı onun rehberliğinde inşa ederiz. Çocuklarımızda Yüce Allah'ın bize en büyük emanetidir. Kur'an'ın rahmet yüklü mesajlarını, helal ve haramlarını göz aydınlığımız olan yavrularımıza da öğretmek hepimizin görevidir. Onlarca öğrencimiz boş zamanlarını camilerimizde değerlendirerek bu coşkuyu yaşadı. Şu unutulmamalıdır. Çocuklarımız bizim sorumluğumuzdadır. Onları kendini ve Rabbini bilen, sorumluluklarının farkında olan, milletine ve insanlığa faydalı nesiller olarak yetiştirmek ise her anne babanın evladına karşı en önemli görevidir. Peygamberimiz (s.a.s)'in "Hiç bir anne baba çocuğuna güzel terbiyeden daha kıymetli bir bağışta bulunmamıştır" diye buyurarak yavrularımıza imanı ve İslam'ı öğretmek, güzel ahlak ile mücehhez kılmak onlara bırakacağımız en büyük mirastır. Kur'an kurslarında emek veren değerli imamlarımıza, müezzin kardeşlerimize ve Kur'an kursu hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Anne ve babalara Yüce Kitabımızın ve Peygamber Efendimizin izinde hayatına yön veren nesiller yetiştirmek adına olan gayretleri için teşekkür ediyorum "diye konuştu.

Etkinlik, daha sonra Karagöz-Hacivat oyunu, çocuklar için düzenlenen çeşitli yarışmalar ve Kur'an kursu öğrencileri tarafından söylenen ilahilerle sona erdi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Balıkesir Edremit Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title