Haberler

Edirne'den kısa kısa

Güncelleme:

Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Balkan Senfoni Orkestrası, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 98. yıl dönümünde, "Zafer Konseri" düzenleyecek.

Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Balkan Senfoni Orkestrası, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 98. yıl dönümünde, "Zafer Konseri" düzenleyecek.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, 30 Ağustos 2020 Pazar günü saat 18.00'de düzenlenecek konser, Kovid-19 tedbirleri kapsamında seyircisiz olarak gerçekleştirilecek ve üniversitenin sosyal medya hesabından canlı olarak yayınlanacak.

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Devlet Konservatuvarı Müdürü ve Balkan Senfoni Orkestrası Şefi Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Trakya Üniversitesi olarak 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 98. yılını büyük bir gururla kutlayacaklarını belirtti.

Edirne halkını ve sanatseverleri kültürel ve sanatsal etkinliklerle bir araya getirmeye gayret ettiklerini aktaran Zafer, şunları kaydetti:

"Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 nedeniyle bir süredir sanatseverlerle bir araya gelemiyoruz. Bu dönemde etkinliklerimizi dijital ortamda sürdürmeye gayret ediyoruz. Seyircisiz olarak gerçekleştireceğimiz bu özel konserimizi de Trakya Üniversitesi'nin sosyal medya hesapları üzerinden yayınlayacağız. Tüm sanatseverleri, dijital ortamda da olsa konserimizde ağırlamaktan mutluluk duyacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şanlı kahramanlarını bir kez daha minnet ve şükranla anıyoruz."

Büyük Taarruz'un 98. yıl dönümü

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Büyük Taarruz'un 98. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Pekcanlı, mesajında, 26 Ağustos 1922'de Büyük Zafer'in ilk adımının atıldığını belirtti.

Türk tarihinin büyük başarılarla dolu olduğunu belirten Pekcanlı, şunları kaydetti:

"Bugün, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu yolunda, emperyalist güçlere karşı verdiğimiz bağımsızlık mücadelesinin zafere yürüdüğü en önemli günlerden birisidir. Bu gün, bağımsızlığımıza ve özgürlüğümüze kast edenlere karşı bir halkın geleceğine top yekun sahip çıktığı gündür.

98 yıl önce bu gün 26 Ağustos 1922'de, büyük zaferimizin ilk adımı atılmıştır. Bu gün ülkemizin tam bağımsız, özgür, demokratik, halkçı ve laik bir ülke olarak yürüyüş mücadelemizde aynı kararlılıkla buradayız ve burada olmaya devam edeceğiz. Büyük Taarruzun 98.yıl dönümünde ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyorum."

DOÇEK üyeleri Kaçkar Dağı'na tırmandı

Keşan Doğa Çevre ve Kültür Derneği (DOÇEK) sporcularu, Kaçkar Dağı'na tırmandı.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, derneğin dağcılık ekibi üyesi Coşkun Özçelik, Ümit Sönmez ve Murat Uçkaç 3 bin 937 metrelik zirveye başarılı bir tırmanış gerçekleştirdi.

Faaliyetlerini başarıyla tamamlayan ekip zirvede dernek flamasını açtı.

Demirkıran'ın mesajı

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Demirkıran, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Demirkıran, mesajında, 30 Ağustos'ta büyük bir başarı elde edildiğini belirtti.

Demirkıran, şunları kaydetti:

"Bu zafer, milletimizin, tarihin hiçbir döneminde taviz vermediği

bağımsızlık ve özgürlüğü için gösterebileceği cesaret, fedakarlık ve kahramanlığın

göstergesidir. Geçmişten ders almak isteyenler her şeyden

önce 30 Ağustos'a ve onun ruhuna bakmalıdır. İstiklal mücadelesi, Gazi Mustafa Kemal'in

komutanlığında ayağında çarığı, sofrasında ekmeği bulunmayan bir millet tarafından

kazanılmıştır.

Küresel güçlerle işbirliği yaparak değil, tam tersine emperyalizme direnerek

başarılmıştır. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, istiklal ve istikbalimiz tehlikeye düştüğünde bu yüce millet aynı kararlılığı ortaya koymaktan yine çekinmeyecektir."

Kaynak: AA / Güncel

Trakya Üniversitesi Zafer Haftası Haberler

Bakmadan Geçme

Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ÇÖL TOZU hangi illerde görülecek? Çöl tozu kaç gün sürecek, ne zaman bitecek? 26 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? DİKKAT: Meteoroloji sarı uyarı nedir? #128993 Çöl tozunun sağlığa zararı var mı? 26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title