Haberler

Edirne'den Kısa Kısa

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, "22 Mart Dünya Su Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, "22 Mart Dünya Su Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Milletvekili Bircan, mesajında, Birleşmiş Milletlerin aldığı kararla 1993 yılından beri 22 Mart'ın Dünya Su Günü olarak kutlandığını anımsatarak şunları kaydetti:

"Yaşamın kaynağı sudur. Temiz ve sağlıklı suya ulaşım en temel insan haklarının başında gelmektedir. Su kaynaklarını temiz tutmak, kirletilmesini önlemek, yok edilmesine engel olmak, yarınlara sağlıklı kaynaklar bırakmak hepimizin en önemli görevidir. Su hayattır, hayat kaynağıdır. Ancak ülkemizde su ölüm demektir, su hastalık demektir, su yaşamın yok olması demektir."

Edirne ve Trakya'nın en yakıcı sorununun Ergene Nehri olduğunu aktaran Bircan, mesajının devamında şunlara yer verdi:

"Su hayat kaynağı olmalıdır ve çevresine de yaşam vermelidir. Bunun için biz temiz bir Ergene, her yıl taşkınlarıyla çevresini sular altında bırakmayan Meriç, taş ve maden ocakları ile kirlenmeyen yeraltı suları istiyoruz. Suları, doğayı, yaşam alanlarını korumak yerine yok etmeyi tercih eden AKP zihniyeti bir şeyi anlamıyor, anlamayacak:

Doğayı yok ederek gelişme sağlanamaz. Böylesi bir durum gelişme değil geleceği de karartmaktır. Ergene artık temizlensin. Ergene'yi temizlemek, geçmişte olduğu gibi geçtiği yerlere yaşam vermesi devletin yurttaşlarımıza karşı birinci görevidir. Biz bu görevin aciliyetle yapılması için çalışmaya, yapmayanlardan hesap sormaya devam edeceğiz. Tertemiz su kaynaklarına ulaşacağımız günler özlemi ile Dünya Su Gününüz kutlu olsun."

"Mutfak Kültürü ve Girişimcilik" üzerine söyleşi

Edirne Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, "Mutfak Kültürü ve Girişimcilik" söyleşisi düzenlendi.

Okuldan yapılan yazılı açıklamaya göre, bir derginin genel yayın yönetmeni Ayşe Nilhan Aras, düzenlenen söyleşide öğrencilere sohbet etti.

Aras, Türk mutfak kültürü ve geçmişi üzerine önemli çalışmalar yaptığını belirterek, "Türk mutfağının coğrafyadan çok etkilenmiştir. Ülkemiz coğrafyası gereği mutfağımıza o kadar çok zenginlik yansımış ki dünya mutfağı ile kıyaslamak mümkün değil. Her bölge ayrı bir mutfak kültürünü yansıtıyor ve bir de bunun birleşimi bir Türk mutfağı sizlere mesleki açıdan değer katıyor. Araştırıyorum, soruyorum, sorguluyorum ve farklılık yaratmaya çalışarak bunu kamuoyuna sunuyorum. Sizler çok şanslısınız çünkü işin içinden geliyorsunuz.

Bugün ülkemizce veya uluslar arası alanda tanınmış tüm genç şeflerimize bakıyorum onlarda kendi alanlarında farklılık yaratmaya çalışıyorlar ve bu farklılıkları ile bir yerlere geliyorlar. Sizler daha bu yaşlarda turizm eğitimi aldığınız için şanslı sayılırsınız. Sizler ne yaparsanız yapın farklı olmaya çalışın. Araştırın,yabancı dilinizi geliştirin, yarışmalara katılın ve farklı olmaya çalışın."

Kaynak: AA / Güncel

Dünya Su Günü Erdin Bircan 22 Mart Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title