Haberler

ECB: Sıkıntılı dönemler piyasadaki uçuculuğu arttırır

– Avrupa Merkez Bankası (ECB), yüksek düzeyde borcu olan şirketler ve ülkelerin ekonomik büyüme konusunda "kalıcı aşağı yönlü risklerle" karşı karşıya olduğunu açıkladı ve bilanço tablolarını destekleyecek önlemler almaları konusunda uyardı.

– Avrupa Merkez Bankası (ECB), yüksek düzeyde borcu olan şirketler ve ülkelerin ekonomik büyüme konusunda "kalıcı aşağı yönlü risklerle" karşı karşıya olduğunu açıkladı ve bilanço tablolarını destekleyecek önlemler almaları konusunda uyardı.

ECB Başkan Yardımcısı Luis de Guintos, altı aylık Finansal İstikrar Görünümü'nde sıkıntılı dönemlerde finansal istikrarın tehlike altında olduğunu belirtti.

ECB raporunda, yapısal reform eksiklikleri, banka karlılığı konusundaki zayıf beklentilerin ardındaki ana etken olarak gösterilirken, söz konusu risklerin "ticari gerilimlerin artması" da dahil olmak üzere gerçekleşmesi durumunda uçuculuk ihtimalini artıracağı vurguladı.

Yetkililer teminata bağlanmış krediler piyasasının büyük ölçüde genişlediğinden dolayı kurumsal kazanca maruz kaldığını belirtilirken, hükümetlerin, finansman maliyetlerindeki potansiyel artışın, borç sürdürülebilirliğine ve mali açık sorunlarına etkilerini dikkate almaları gereğine işaret edildi. ECB, Euro Bölgesi'ndeki bankaların hala güçlü sermaye yeterliliğine sahip olduklarını, ancak yatırımcıların talep ettiği yüzde 8.0 ila yüzde 10'luk bir geri dönüşün gerçekleşmediğini açıkladı.

ECB açıklamasında, "Daha fazla fonun kaldıraç oranını arttırdığı ve orantılı olarak daha yüksek kredi riskine sahip yüksek getirili varlıklara maruz kaldıklarına dair işaretler var. Finansal varlıkların ani bir şekilde yeniden fiyatlandırılması büyük çıkışları tetikleyebilir ve muhtemelen yatırım fonlarıyla zorunlu varlık satışlarına neden olabilir" denildi.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title