Haberler

Ebsov'dan Eğitime Destek

Ege Bölgesi Sanayi Odası Vakfı (Ebsov) Bayanlar Birliği Tiyatro Topluluğu'nun "Ateşle Barut Yan Yana Durursa" Adlı Oyunuyla İlgili Düzenlenen Basın Toplantısında, Oyundan Elde Edilen Gelirin Ebsov'un Öğrenci Bursları Fonuna Aktarılacağı Kaydedildi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası Vakfı (EBSOV) Bayanlar Birliği Tiyatro Topluluğu'nun "Ateşle Barut Yan Yana Durursa" adlı oyunuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında, oyundan elde edilen gelirin EBSOV'un öğrenci bursları fonuna aktarılacağı kaydedildi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Sanayiciler Kulübü'nde gerçekleştirilen basın toplantısına, EBSOV Başkan Yardımcısı Enver Olgunsoy, oyun yönetmeni Cihangir Turantaş ve EBSOV Bayanlar Birliği Başkanı Berkay Eskinazi ile EBSOV Bayanlar Birliği Tiyatro Topluluğu'na üye kadınlar katıldı. 9 Haziran 2008 akşam saat 20.30'da Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde sergilenecek oyun öncesi bilgilendirme yapan EBSOV Başkan Yardımcısı Enver Olgunsoy, oyunun iki perdelik olduğunu ve yaklaşık iki saat süreceğini söyledi. Olgunsoy, oyunda kadınların iş yaşamına katılımına da dikkat çekildiğini belirtti. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun 7 Haziran 2008'de Ankara'da gerçekleştirilen Genel Kurul'da söylediği, "Kadınların işgücüne katılımı kaygı vericidir" sözlerini hatırlatan Olgunsoy, EBSOV'un içindeki Bayanlar Birliği'nin diğer odalara da örnek olması gerektiğini kaydederek, "Bayanlar Birliği'nin çok sayıda sosyal sorumluluk faaliyeti var. Tiyatro topluluğu da yarın akşam çağdaş kadınla erkeğin nasıl yan yana durabildiğini oyunlarıyla anlatacaklar. İzmir'in kadınları, özellikle günümüzde kadının toplumsal yaşamda geri itilmesini kabullenemiyor ve kararlı bir sevecenlik ve yumuşaklıkla, gülmece diyaloglarla Türkiye'ye sesleniyorlar. Sergilenecek oyun, bir çok ironi içermekle birlikte, ateşle barutun, kadınla erkeğin, kolkola çağdaş yaşamda nasıl birlikte olması gerektiğini anlatıyor" dedi.

EBSOV Bayanlar Birliği Başkanı Berkay Eskinazi ise, oyunla geniş kitlelere ulaşarak kendi mesajlarını vermeyi amaçladıklarını dile getirerek "Sergileyeceğimiz bu oyunla, öğrenci bursları yararına çalışıyor olmanın mutluluğunu da içimizde duyuyoruz" diye konuştu.

Oyunun yönetmeni Cihangir Turantaş da, oyunda 23'ü kadın, 3'ü erkek olmak üzere 26 oyuncunun yer aldığını belirterek, oyun aşamasına gelinceye kadar 3 ay boyunca vücut dili, konuşma eğitimi ve iletişim seminerleri ile donanım kazanıldığını belirtti. Oyunda sinevizyon tekniklerinin de kullanılacağını bildiren Turantaş, oyunun Türkiye'deki tüm kadınları ilgilendirdiğini de sözlerine ekledi.

(EY-Mİ- (EY-Mİ-) 09.06.2008 16:32 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title