Haberler

Dursunbey'de Enerji Verimlililği Toplantısı Yapıldı

Balıkesir'in Dursunbey İlçesinde, "Enerji Verimliliği" Konulu Toplantı Düzenlendi. Buna Göre, Enerji Tasarrufunda İlk Adımın Okullarda Yapılması Kararlaştırıldı.

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde, "Enerji Verimliliği" konulu toplantı düzenlendi. Buna göre, enerji tasarrufunda ilk adımın okullarda yapılması kararlaştırıldı.

Dursunbey Öğretmeni'ndeki toplantıda, "Ulusal Enerji Verimliliği Yılı" olarak ilan edilen 2008 yılından 2010 yılı sonuna kadar uygulanacak bir dizi tedbirleri içeren uygulama ve çalışmalar tanıtıldı. Toplantıda konuşan Dursunbey Kaymakamı İbrahim Küçük, Başbakanlık genelgesi doğrultusunda Balıkesir Valiliği'nin emri gereği yapılacak temel uygulamalara değindi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nca hazırlanan sunumun da gösterildiği toplantıya katılanların konuyla ilgili görüş ve düşünceleri de alındı. Toplantıya, Dursunbey'deki tüm kamu kurumlarının amirleri ile merkez okullarının müdürleri katıldı. Enerji verimliliği yılında uygulanacak olan tasarruf hususunda önceliğin ilçe merkezi ve köy okullarında olacağı bildirildi. Dursunbey Kaymakamı İbrahim Küçük, "Dünyamızda elektrik enerjisine ihtiyacın her geçen gün biraz daha artması, enerji üretiminin gittikçe pahalılaşması, taşınan enerjinin de kaliteli, ucuz ve hakiki iş gören aktif enerji olmasını daha zorunlu kılmaktır" dedi.

Kaymakam İbrahim Küçük, tasarruf ampullerinin kullanılması ile işe başlanılabileceğini belirtti. Uludağ Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (UEDAŞ) Dursunbey İşletme Baş Mühendisi Bayram Yıldırım ise santralde üretilen bir enerjinin, aktif ve reaktif akım adı altında en küçük alıcıya kadar beraber aktığını, iş yapmayan reaktif akımın ise havai hatta, trafoda, tablo, şalterler ve kabloda lüzumsuz yere kayıplara sebebiyet verdiğini söyledi.

(RA-YU) 28.06.2008 17:25 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title