Haberler

Dünyanın En Eski Rengini Bir Türk Öğrenci Buldu

Güncelleme:

Avustralya'da doktora yapan Türk öğrenci, 1,1 milyar yıl öncesinden kalan fosilleşmiş bakterileri analiz ederek dünyanın en eski rengini bulmayı başardı.

Avustralya, ülkede doktora yapan bir Türk gencinin başarısını konuşuyor. Dünyanın en eski rengini bulan Nur Güreli'nin keşfi bilim dünyasında büyük heyecan uyandırmış durumda.

EN ESKİ RENK PEMBE!

Afrika ülkesi Moritanya'da 10 yıl önce Sahra Çölü'nde yerin yüzlerce metre altında deniz kayaları bulunmuştu. Avustralya Ulusal Üniversitesi'nde doktora yapan Türk öğrenci Nur Güneli deney için kayaların bir kısmını organik çözücünün içine koydu. Toz haline gelen kayalarda 1.1 milyar yıl önce fosilleşmiş bakterilerden kalma renk pigmentleri buldu. Böylece tarihin en eski renginin pembe olduğu ortaya çıktı.

"BU KADAR UZUN SÜRE DAYANMASI BİR MUCİZE"

Bilim insanlarından oluşan ekibin başındaki Jochen Brocks, "Orijinal rengini koruyan fosilleşmiş dinozor derisi bulduğunuzu düşünün. Bizimki tam da bu tür bir keşif. Nur Güneli keşfi yaptığında çığlıklar atarak ofisime geldi. Önce ona inanmadım. Biyolojik pigmentlerin bu kadar uzun süre dayanması mucize" dedi.

Dünyanın En Eski Rengini Bir Türk Öğrenci Buldu

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Avustralya Moritanya Komik - İlginç Teknoloji Dünya Haberler

500

Yorumlar (27)

emoche:

eğitime verilen destek olmadığı için yurt dışında işte hep böyle zekalar. . . bizede yobaz ve gericilerle dolu bir orta doğu ülkesinde yaşamak kaldı. . .

23
12
yanıtYanıtla
al sana:

eğitime destek veriliyorda eşşekler okuyacaklarına kızlarla beraber aynı yere sıçalım özgürlüğümüz bu diyerek özgürlükler peşinde koşan annesi ile babası yerine komşusu ile annesinin çocuğu olan bireyler yüzünden bu haldeyiz bence. sende onların bakış açısıyla bakıp ona göre yorumlamışsın sorgula kendini

yanıt5
yanıt5
Kırımlı:

Eğitime önem veriliyor diyen arkadaş her yıl ygs dgs öss kpss oks gibi ha bire sınav sistemi 4+2+2 gibi garip sistemleri değiştirende Moritanya zaten

yanıt9
yanıt0
Vatandaş:

Sen de git tutan mı var?

yanıt7
yanıt9
Adam4:

Bunu başardın sanki ülkeyi kurtardı

4
15
yanıtYanıtla
Objektif:

Türk milleti olarak ne zaman böyle “boş” buluşlarla övünmekten vazgeçeceğiz? Bu her şeyi eleştirmek değildir, daha iyisini yapabilme adına bir adım atmayan bir ülkenin, gereksiz şeylerle övünerek zaman kaybetmesidir.

3
12
yanıtYanıtla
SESSİZ:

Ya bir kes sesini senin gibi oturduğu yerden cahillik yapan insanlardan dolayı geri kaldık zaten

yanıt8
yanıt0
Aysima:

Ne guzel ya.. bos yorum yapanlar susun!!! Ne guzel gençlerimiz hep böyle bilimle guzel şeyle anilsa bıktık artık taciz , hırsızlık eroin haberlerinden Okuyan arkadaşlara söylüyorum elinizdeki fırsatı değerlendirin eğitim almak öğrenmek çok guzel kendizi geliştirmek insanlığa yararlı olmak mükemmel birsey.

14
1
yanıtYanıtla
GÖK KUŞAĞI:

Hadi dünyanın en eski rengi pembe.. Bu da kanıtlandı diyelim... Eeeeee? Ne işe yarayacak? Öteki renkler küsecek mi?

8
7
yanıtYanıtla
Tuncay:

Bulan Türk Ama tarihte Avustralya ünivestesinin buluşu olarak geçecek :) Çünkü türkiye de Kızın doktorasını yapacağı ve desteğini vereceği hiç bir ünivste ve bilim alanı yok. . . . .

10
0
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title