Haberler
BBC

Dünyanın en büyük aşı üreticisi Hindistan, koronavirüs aşısı ihracatına hazırlanıyor

Güncelleme:

Hindistan, ülkede üretilen koronavirüs aşılarının tamamlanmasının hemen ardından bu aşıları ihraç etmeye hazırlanıyor.

Hindistan, ülkede üretilen koronavirüs aşılarının tamamlanmasının hemen ardından bu aşıları ihraç etmeye hazırlanıyor.

BBC'ye konuşan yetkili, Hindistan'ın yerel talebi karşılamak için aşı ihracatının engelleneceği iddialarını reddetti.

Hindistan dünyadaki aşıların yüzde 60'nın üreticisi konumunda, o yüzden çok sayıda ülke satışların başlamasını istekle bekliyor.

Hindistan'da iki aşıya acil durum onayı verildi ve ocak ayında aşılamaya başlandı.

Ülke dünyanın en büyük aşılama kampanyasını gerçekleştirmeye hazırlanıyor, Temmuz itibarıyla 300 milyon kişinin aşılanması hedefleniyor.

Ülkenin ilaç denetleme kurumu, Oxford Üniversitesi'nin AstraZeneca ile beraber ürettiği Covishield aşısına ve yerel bir şirket olan Bharat Biotech'in ürettiği Covaxin aşısına onay verdi.

Hindistan Dışişleri Bakanlığı, diğer ülkelere yardım etme planlarının devrede olduğunu aktardı.

Bakanlık'tan bir yetkili BBC'nin Hindistan muhabiri Soutik Biswas'a, "Aşının üretiminin tamamlanmasının gecesinde Güney Asyalı komşularımıza aşının satışına başlayacağız. İhracatın bir kısmı bizim hediyemiz olacak, bir kısmı ise hükümetin diğer aşıları aldığı fiyata olacak. Hindistan, komşularına ve dünyanın kalanına dünyanın en büyük aşı üreticisi olarak sorumluluğunun farkında" dedi.

Federal Sağlık Bakanı Rajesh Bhushan, Hindistan'ın Covid- 19 aşılarının satışına bu ayın ortası itibarıyla başlamayı planladığını açıklamıştı.





Komşularının umudu Hindistan

Oxford/AstraZeneca aşısının Hindistan'daki üretiminden sorumlu olan Serum Institute şirketinin CEO'su Adar Poonawalla, Hindistan'ın aşının ihracatına birkaç ay boyunca izin vermeyeceğini söylemişti.

Şirketinin aşının ihracatını yapmasının ve aşıyı diğer pazarlarda satmasının yasaklandığını dile getirmişti.

Ancak salı günü BBC'den Yogita Limaye'ye şirketinin yurt dışındaki aşılama programlarına satış yapabileceğini, Bangladeş, Suudi Arabistan ve Fas ile önümüzdeki haftalarda anlaşmanın yapılmasının beklendiğini aktardı.

Pazartesi günü ise şirketinin aşıları sadece hükümete vereceğini, ilk 100 milyon dozun 2,74 dolara, kalanın ise daha yüksek bir fiyata satılacağını aktardı.

Bu durum Hindistan'a güvenen komşuları Nepal ve Bangladeş'te endişe yarattı.

Ancak salı günü iki aşı üretici şirket Serum Institute ve Bharat Biotech, ortak açıklamalarında Covid-19 aşılarına küresel erişim vereceklerini aktardı.

BBC

Koronavirüs Hindistan Haberler

Bakmadan Geçme

Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ÇÖL TOZU hangi illerde görülecek? Çöl tozu kaç gün sürecek, ne zaman bitecek? 26 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? DİKKAT: Meteoroloji sarı uyarı nedir? #128993 Çöl tozunun sağlığa zararı var mı? 26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title