Haberler

Malavi'de Vampir Cinayetleri Panik Yarattı: Kanımızı İçiyorlar

Güncelleme:

Afrika ülkesi Malavi'de büyü yapmak için evlere dadanan vampirler, ev sakinlerinin kanını içiyor. Ülkede bu yıl 7 kişi, vampir cinayetine kurban gitti.

Güneydoğu Afrika ülkesi Malavi'de vampir cinayetleri işleniyor. Ülkede bazı kişilerin büyü yapmak amacıyla halkın evine girdiği ve kanlarını içtikleri öne sürüldü. Bu yıl içerisinde en az 7 kişinin vampir cinayetlerine kurban edildiği ifade ediliyor.

EN AZ 7 KİŞİ VAMPİR CİNAYETİNE KURBAN GİTTİ

Eğitim seviyesinin çok düşük olduğu Malavi'de vampir cinayetleri yaşandığı öne sürüldü. İngiliz gazetesinin haberine göre, bu yıl başından bugüne kadar en az 7 kişi, vampir cinayetleri sonucu hayatını kaybetti. Artan endişe nedeniyle bu yılın başlarında BM çalışanları ve ABD Barış Gücü gönüllüleri bölgeden çekildi.

KÖYLÜLERİN KOLLARINDAN KAN ÇEKMEK İÇİN İĞNE SAPLIYORLAR

Ölümlerin en çok yaşandığı Thyolo bölgesinde yaşayan 40 yaşındaki Jamiya Bauleni, 'Bir kişi gece yarısı evime girerek kanlarını içtiğini' öne sürdü. Yaşananların 'söylenti veya dedikodudan' ibaret olmadığını belirten Bauleni, bölgedeki halkta panik yaşandığını ifade etti. Ülkede vampir cinayetleri ilk kez yaşanmıyor. Daha önce de Malavi Devlet Başkanı Peter Mutharika da ülkenin güneyindeki bölgeleri ziyaret ederek cinayetleri araştırma sözü vermişti. 2002 yılında da Malawi'deki bazı köylerde vampir saldırısı haberleri çıkmıştı. Bazı köylüler, kollarından kan çekmek için saplanan iğnelerin izlerini gazetecilere göstermişti.

''BARBARCA SALDIRILARI LANETLİYORUZ''

Hükümet yetkilileri, Malavi'nin güneydoğusundaki Mulanje bölgesinde herhangi bir vampir olmadığını duyurmuş, söylentileri muhalefetin iktidarı yıpratmak için yaydığını öne sürmüştü. Gazetecilere açıklama yapan İçişleri Bakanı Nicolas Dausi, "Bu söylentilerin arkasında kimin olduğunu ortaya çıkaracağız. Kan emici olduğu öne sürülen kişilere karşı yapılan barbarca saldırıları lanetliyoruz" demişti.

GECELERİ UYUYAMIYORLAR

Öte yandan 'vampir cinayetleri' halk arasında da ciddi paniğe yol açtı. Yerel halk, son bir ayda en az 5 kişiye vampir olduğu ve büyü yapmak için insan kanı içtiği şüphesiyle güruh halinde saldırarak linç etti. Vampir avına çıkan linç güruhu tüm ülkede dehşet saçıyor. Yolları kapatan güruh, özellikle albinizm hastalarına saldırıyor. Halk ise ikiye bölünmüş durumda. Bir kısmı anlatılanlara rivayet etmezken, diğer bir kesim ise bu iddialardan dolayı geceleri uyku uyuyamadıklarını ifade ediyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Birleşmiş Milletler Afrika Malavi Komik - İlginç Dünya Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

AK Parti'den CHP'ye geçen Mazgirt Belediyesi'nin elektriği 5 yıldır ödenmeyen borç nedeniyle kesildi

AK Parti'den CHP'ye geçen Mazgirt Belediyesi'nin elektriği 5 yıldır ödenmeyen borç nedeniyle kesildi

Kassam Tugayları İsrail karargahına sızdı! Güvenlik çitini aşarak saldırdılar

Kassam Tugayları İsrail karargahına sızdı! Güvenlik çitini aşarak saldırdılar

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kimler? 6 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? #129300 Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 6 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? 6-7 Haziran hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 6 Haziran Perşembe 2024? 6-7 Haziran Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! Boston Celtics Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 7 Haziran Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! 7 Haziran Cuma Hutbesi yayınlandı! 6 Haziran Cuma Hutbesi tam metni! ?? Survivor kim kazandı? 6 Haziran Perşembe Survivor'da kim kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 6 Haziran Cuma TV8 Survivor HD izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 6-7 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 72. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Haziran Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
Deprem tehlikesi altındaki İstanbul'da Bakırköy Belediye Başkanından akılalmaz vaat

Deprem tehlikesi altındaki İstanbul'da Bakırköy Belediye Başkanından akılalmaz vaat

500

Yorumlar (4)

AyNur:

Korku filmi gibi!

1
0
yanıtYanıtla
POMPACI:

TARLAYA SAMIRSAK EKTİM BU SENE SATALIM KİLOSU 10 LİRA

0
0
yanıtYanıtla
bay vampır:

sarımsak tasısınlar . vampır sarımsaktan korkuyormus

0
0
yanıtYanıtla
Turk delikanlisi:

By vampire sandiklarisey bit yarasa turu

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title