Haberler

Sarkozy: "Olay Çıkaranlar Eşkiya"

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy Paris Banliyölerinde Bu Hafta İçinde Çıkan Şiddet Olaylarına Karşınları "Eşkiya" Olarak Nitelendirdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy Paris banliyölerinde bu hafta içinde çıkan şiddet olaylarına karşınları "eşkiya" olarak nitelendirdi.

İşte öfkenin fotoğrafları...

Olayların başlamasından üç gün sonra ilk kez bu konuda açıklama yapan Sarkozy, bu olayların yoksulluktan kaynaklanmadığını belirtti.

Paris banliyölerinde meydana gelen olayların sosyal sorunlardan kaynaklanmadığını dile getiren Sarkozy: "Şiddet olaylarına karışanların sosyal sistemin kurbanları oldukları görüşüne kesinlikle katılmıyorum" dedi.

Fransa'nın başkenti Paris'in banliyölerinde, iki yıl öncesinin isyan hareketini anımsatan eylemler olmuştu.

 

Öfkeli gençler ile polis arasındaki çatışmalarda bir çok polis yaralanmış ve iki genç ölmüştü. Yüzlerce araç çatışmalar sırasında ateşe verilmişti.

2005 yılında yine aynı bölgedeki Clichy-sous-Bois'daki iki gencin ölümü ardından yaşanan gerilim, Fransa'da son 40 yılın en büyük şiddet olaylarına neden olmuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title