Haberler

Msv Duisburg, Takım Halinde Cami Ziyaret Etti

Almanya Kupası'nda Schalke04 ile Final Oynamaya Hak Kazanan Msv Duisburg Futbol Takımı, Duisburg'ta Bulunan Ditib Merkez Camii'ne Dün Bir Ziyaret Gerçekleştirdi.

Alman 2.Ligi'nde mücadele eden ve Almanya Kupası'nda Schalke04 ile final oynamaya hak kazanan MSV Duisburg Futbol Takımı, Duisburg´ta bulunan DİTİB Merkez Camii´ne dün bir ziyaret gerçekleştirdi.Takım halinde camiye gelen MSV Duisburg´un teknik heyeti ve oyuncuları, cami görevlileri tarafından çiçeklerle karşılandı.

Duisburg kentinin futbol kulübü olan MSV Duisburg, aynı kentte bulunan ve Almanya´da tamamlanmış en büyük cami olarak bilinen Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Duisburg Merkez Camii´ne anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi.

Takım otobüsüyle camiye gelen MSV Duisburg´u, DİTİB Merkez Camii başkanı Muhammed Al ve Eğitim ve Diyalog Merkezi başkanı İsmail Komşucuk karşılarken, cami derneğinden görevlendirilen bir grup çocukta MSV Duisburg´un teknik heyetine ve oyuncularına birer çiçek verdi.

MSV Duisburg cami ziyaretine, Hırvat Teknik Direktör Milan Sasic, Türk antröner Fuat Kılıç ve kaleci antröneri Oliver Reck yönetiminde takım halinde katılırken, takımda forma giyen Sefa Yılmaz (Türkiye Ümit Milli Takım) ve Olcay Şahan (Türkiye A2 Milli Takımı) milli maçları nedeniyle Türkiye´de olduklarından arkadaşlarına eşlik edemediler.

Camiye giriş sırasında ayakkabılarını çıkartmaları yönünde uyarılan MSV Duisburglu oyuncular kısa süreli bir şaskınlık yaşarken, caminin yapımı ile ilgili bilgiler veren cami derneği görevlilerini bağdaş kurup oturarak dinlediler.

Görevlilerden cami hakkında bilgi alan MSV Duisburglu oyuncular ve teknik heyet, caminin mimari yapısına olan hayranlıklarını gizleyemediler.Ziyaretten dolayı cami dernek başkanı Muhammed Al teknik direktör Milan Sasic´e, Eğitim ve Diyalog Merkezi başkanı İsmail Komşucuk ise, takım kaptanı Srdjan Baljak´a üzerinde caminin resmi bulunduğu birer plaket taktim etti.

Ziyaretle ilgili habercilere konuşan Hırvat teknik adam Milan Sasic, "cami gerçekten çok güzel yapılmış.Uzun süredir bu camiyi ziyaret etmek istiyorduk, bugüne denk geldi.Ziyaretten çok memnun kaldık" ifadelerine yer verdi.

MSV Duisburg Türk antröneri Fuat Kılıç ise, "takım oyuncularımız ilk defa bir camiye girdi.Bazı nedenlerden dolayı insanlar, bizim dinimize kapalı duruyorlar.Ama böyle ziyaretlerle doğrudan bilgi sahibi olabiliyorlar.Takım oyuncularıyla Türk restoranlarında yemek yiyoruz, bugünde camiyi ziyaret ettik.Böylece yuncularımız, Türk kültürünü dahada yakından tanımış oluyor.Ziyaret oldukça güzel geçti" diye konutu.

Ziyaret, dernek yöneticilerinin MSV Duisburg takımına verdiği kuru pastalı Türk çayı ikramıyla son bulurken, dernek yöneticileri 21.05.2011 tarihinde Schalke04 ile Almanya Kupası finali oynayacak MSV Duisburg´un oyuncularına ve teknik heyetine başarı dileğinde bulunmayıda ihmal etmediler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Spor Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title