Haberler

Moskova: Rusya'daki Helikopter Kazası

Çeçen Direnişçiler, Geçen Pazartesi Günü, İçinde Yüksek Rütbeli Subaylarla Birlikte Düşen ve 11 Kişinin Ölümüne Neden Olan Helikopter Kazasının Sorumluluğunu Üstlendi.

Çeçen direnişçiler, geçen Pazartesi günü, içinde yüksek rütbeli subaylarla birlikte düşen ve 11 kişinin ölümüne neden olan helikopter kazasının sorumluluğunu üstlendi.

Çeçen direnişçiler tarafından kullanılan bir web sitesinde yayınlanan beyanatta, "Kataib El Houl mücahitleri, Haçlılar'ın havacı askerlerine yönelik planlı bir operasyon gerçekleştirdi" ifadeleri yer alıyor. Beyanatta, direnişçilerin uçuşun zamanı ve rotasıyla ilgili istihbaratları olduğu ve helikopterde yüksek rütbeli askerlerin bulunduğunu bildikleri vurgulanıyor. Ayrıca, helikopterin bir uçaksavar roketi ile düşürüldüğü bildiriliyor.

Pazartesi günü Rusya'nın Vladikavkaz kenti yakınlarındaki askeri helikopterin düşmesi sonucu 11 kişi ölmüş, 4 asker de ağır yaralanmıştı. Mi-8 tipi savaş helikopterinin düşmesi sonucu ölenler arasında 3 general ve 9 üst düzey askeri personelin bulunduğu ifade edilmişti. Askeri yetkililer Rus medyasına helikopterin eğitim uçuşu sırasında alçaktan uçarak bir ağaca çarptığını belirtmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title