Haberler

Mısır'daki İdamları'n Kınanmasına AK Parti'den Destek Yok

Güncelleme:

CHP, Mısır'da 529 kişiye verilen idam kararlarının TBMM adına kınanması önerilerine AK Parti'den destek gelmediğini bildirdi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Mısır'daki idam cezalarını TBMM adına partilerin ortak bir bildiriyle kınaması önerilerine iktidar partisinden destek gelmediğini öne sürdü. AK Parti'den yalanlama geldi.

"4 SİYASİ PARTİ GRUBU BİR DURUŞ SERGİLESİN İSTEDİM"

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi "Dört siyasi parti grubu bir duruş sergilesin, bir bildiri yayınlasın ve bunu Mısır parlamentosuna da bildirsin diye öneride bulunduk" dedi.

"MHP VE BDP DESTEK VERECEĞİNİ SÖYLEDİ"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun da AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'ye bu önerilerini ilettiğini belirten Hamzaçebi, "MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve BDP destek vereceğini ifade etti ancak AK Parti'den bir destek, bir yanıt gelmedi" dedi.

AK PARTİ YALANLADI

AK Parti ise Hamzaçebi'nin sözlerini yalanladı. AK Parti Grup Başkanvekili Mihrimah Belma Satır, Twitter hesabından "Mısır'daki idam cezalarına karşı ortak bildiriye AK Parti grubunun destek vermediği iddiası doğru değildir" diye yazdı.

SATIR: GENEL KURUL ERKEN KAPANDI, METİN HAZIRLANAMADI

Tanrıkulu'nun Canikli'ye böyle bir öneri ilettiğini doğrulayan AK Parti'li Satır, ancak ortak metin hazırlanamadan TBMM Genel Kurulu'nun erken kapandığını savundu.

HAMZAÇEBİ'NİN ÖNERİSİ TUTANAKLARDA YER ALIYOR

CHP'li Hamzaçebi'den Satır'a yanıt da yine Twitter üzerinden geldi. Hamzaçebi, "Mısır'la ilgili öneriyi yaptığımda saat 15.30 sularıydı. Meclis kapandığında saat 19'u (19.00) geçiyordu. Aksini söyleyenler doğruyu söylemiyor" ifadesini kullandı. Hamzaçebi'nin Genel Kurul'da söz alarak dile getirdiği öneri TBMM tutanaklarında yer alıyor.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Mehmet Akif Hamzaçebi Mihrimah Belma Satır Ak Parti Politika Dünya Haberler

500

Yorumlar (9)

erhanyibiruk@hotmail.com:

kim inanır be bu habere? mısır için ayağa kalkan bir parti nasıl olurda burada ki insanların idamına onay versin? aklınız mantığınız nasıl alıyor bunu? seçim hezimetini bu yollarla mı atmanın peşindesinz

9
15
yanıtYanıtla
mertjustindreaming@hotmail.com:

neden hala gik yok diye soramiyor mu senin o beynin? arastiracak yeteneginde yok sanirim

yanıt0
yanıt0
ayhannesih-16@hotmail.com:

haberin başlığı haberi sadace başlığını okuyarak yorum yapan ve aha bulduk haberi hadi çamur atalım haber başlığıda özel hazırlanmış bu habere sokaktaki çocuk bile inanmaz AKP nin MISIR SURİYE VE TÜM ZULÜM ALTINDA bulunan Müslüman halklara destek veren tek partidir lütfen haberi tam okuyun

11
11
yanıtYanıtla
DÜŞÜNTURGUT257@MYNET.COM:

KOMŞULARLA SIFIR SORUN POLİTİKASI BİTTİ.MISIRIN TÜRKİYE İLEDE İŞİ BİTTİ.KİM KAZANDI DERSİNİZ TABİKİ TÜRKİYE DÜŞMANLARI KİM KAYBETTİ TABİKİ TÜRK İNSANI.USTANIN NEYİ GİTTİ DERSİNİZ KOCA BİR HİİİİİÇ.DEVAM USTA SEN OLDUKÇA BAŞIMIZDA DÜŞMANDAN KİM KORKAR

7
11
yanıtYanıtla
Türkiyempoyrazyeli@gmail.com:

AKP NE YAPSIN ŞİMDİ MISIRI; BİLMEM NEYİ..1 NASILSA SEÇİM BİTTİ; SUÇLARINI UNUTTURDULAR..! ARABALARINDA DA RABİA AMBLEMLERİ VAR TAMAM İŞLERİ BİTTİ..! BUNLAR YAHUDİ SİYASETİ YAPIYORLAR YAHUDİ..! İŞLERİNİ GÖRENE KADAR MAĞDUR EDEBİYATI YAPIP DAHA SONRA ZALİMLEŞİRLER.! 12 YILDIR AYNI YAHUDİ SİYASETİNİ GÜDÜYOR AKP..! İNSANLIK BEKLEMEK İNSANLIĞA HAKARET OLUR..!

13
3
yanıtYanıtla
ayhanhnesih-16@hotmail.com:

şimdiye kadar neredeydiniz suriye için mısır için ve ezilen müslüman halklar için siz anca gidip esadı ziyaret edersiniz o mısır firavununu kim başa darbeyle çıkardıysa sizin ağa babalarınızıda çıkarmak için uğraştı ama burası mısır değil daha suriyedeki katliamları doğru dürüst kınayamadınız bu neyin çabası

yanıt0
yanıt0
yağlıderelisenolyuksel2010@hotmail.com:

CHP GÖSTERİŞ YAPMA AKP YAPTIĞI YARDIM VE DESTEKLERİ DİNİMİZDE OLDUĞU GİBİ GİZLİ VE YERİNDE YAPIYOR YANİ BİR ELİN VERDİĞİNİ DİĞER EL BİLMEYECEK..

5
5
yanıtYanıtla
Yusuf D.ydklc@ttmail.com:

AKP en başından beri darbeye karşı çıktı,kukla A. Mansur hükümetini tanımadığını ilan etti,tutukluların serbest bırakılarak görevlerine iadelerini talep etti,AKP halada Mısır'ın sözde hükümetini tanımıyor,. CHP ne yapıyor?darbeyi alkışlıyor ve AKP'nin Mansur hükümetini tanımama kararına katılmıyor,tutuklamaları eleştirmiyor..birde destekliyor üstelik. Şimdi kalkmış,idam olmasınlar ama ömür boyu hapiste sürünsünler diyor. CHP bu yeryüzündeki en iki yüzlü parti,ikiyüzlü olmasalar idamın olmaması için değil..serbest bırakılmaları için teklif verirdi,CHP biliyor idam olursa Mursi ve arkadaşları kahraman olacaklar,o yüzden idam olmasınlar ömürleri hapiste geçsin istiyor. Ben olsam AKP yetkilisi bu teklifi suratlarına fırlatıp..''bırakın bu idam ayaklarını,serbest bırakılmalarını teklif edin'' derim.

2
3
yanıtYanıtla
Yusuf D.ydklc@ttmail.com:

Sevgili Sissi..Darbeyi yaptığınız için tebrikler,getirdiğiniz Adli Mansur hükümetine başarılar,tutuklamalar için kolay gelsin,buraya kadar sizi destekledik,ama şimdi Mursi ve arkadaşlarını idam etmeyin,idam ederseniz kahraman olurlar,bakın bizde bir Menderes olayı var,adam bir halk kahramanı oldu,sizde aynı hataya düşmeyin,bırakın ömür boyu hapiste sürünsünler daha iyi..İmza CHP. CHP'nin 'idamlar olmasın teklifi' nin arka planı. Ayrıca AKP Mısır'ın şu anki hükümetini tanımıyor zaten,bu art niyetli teklifi reddetmeli.

0
5
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title