Haberler

Macaristan Parlamentosu, İsveç'in NATO üyeliğini onayladı

Güncelleme:

Macaristan Parlamentosu İsveç'in NATO üyeliğine onay verdi. Türkiye'nin de geçtiğimiz ay onay vermesi sonrası İsveç'in ittifaka katılması yönünde bir engel kalmamış oldu. Macaristan'ın da onay vermesi sonrası İsveç, ittifakın 32. üyesi olacak. Öte yandan İsveç Başbakanı Kristersson ve Macar mevkidaşı Orban, geçtiğimiz günlerde Macaristan'a 4 adet Saab JAS 39 Gripen savaş uçağı satışında anlaştıklarını duyurmuştu.

Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğini onaylamasının ardından gözler Macaristan'a çevrilmişti. Macaristan Parlamentosu İsveç'in NATO'ya katılım başvurusunu bugün onayladı. Böylelikle İsveç'in NATO'ya katılması için gerekli olan son onay da alınmış oldu.

188 MİLLETVEKİLİ LEHTE OY KULLANDI

Macaristan Parlamentosu'nun internet sitesinde yayınlanan habere göre, İsveç'in NATO'ya katılımına ilişkin nihai oylamada toplam 188 milletvekili lehte, 6 milletvekili aleyhte oy kullanırken 4 milletvekili çekimser kaldı.

Macaristan Parlamentosu, İsveç'in NATO üyeliğini onayladı

"KARARI MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUM"

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Macaristan Parlamentosu'nun İsveç'in NATO üyeliğini onaylama yönündeki kararını memnuniyetle karşılıyorum. Artık tüm müttefikler onayladığına göre İsveç 32. NATO müttefiki olacak. İsveç'in üyeliği hepimizi daha güçlü ve daha güvenli kılacak." ifadelerini kullandı.

Macaristan Parlamentosu, İsveç'in NATO üyeliğini onayladı

"SORUMLULUĞU ÜSTLENMEYE HAZIRIZ"

İsveç Başbakanlığının resmi X hesabından yapılan paylaşımda ise "Bugün tarihi bir gün. Tüm NATO üyesi devletlerin parlamentoları artık İsveç'in NATO'ya katılımı yönünde lehte oy kullandı. İsveç, Avrupa-Atlantik güvenliğine ilişkin sorumluluğunu üstlenmeye hazırdır." ifadelerine yer verildi.

Macaristan Parlamentosu, İsveç'in NATO üyeliğini onayladı

"DESTEK İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ"

İsveç Sosyal Demokrat Parti lideri Magdalena Andersson, X sosyal medya hesabından, " İsveç'in başvurusunu, tüm NATO üyesi ülkeler onayladı ve ülkemiz NATO'ya 32'nci üye olma yolunda ilerliyor. İsveç, NATO'nun güvenlik sağlayıcısı olacak. Bu süreçte aldığımız tüm destek için teşekkür ederiz." açıklamasında bulundu.

Macaristan Parlamentosu, İsveç'in NATO üyeliğini onayladıİsveç Sosyal Demokrat Parti lideri Magdalena Andersson

"GÜVENLİK VE İŞ BİRLİĞİ İÇİN GÜZEL BİR GÜN"

Eski İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, "Nihayet Macaristan Parlamentosunun oylamasıyla onay süreci hazır. İsveç, NATO'nun 32'inci üyesi olacak ve hem ülkemizi hem de NATO'yu daha güçlü ve daha güvenli hale getirecek. Güvenlik ve iş birliği için güzel bir gün." ifadelerini kullandı.

Macaristan Parlamentosu, İsveç'in NATO üyeliğini onayladıEski İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde

İSKANDİNAV ÜLKELERİNDEN İSVEÇ'E TEBRİK

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, X sosyal medya hesabından, "Artık son üye ülke olan Macaristan da İsveç'in NATO başvurusunu onayladı. Komşumuzu İttifaka dahil etmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz." paylaşımında bulundu.

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, ülkesinin devlet televizyonu DR'ye yaptığı açıklamada, İsveç'i tebrik ederken, bunun NATO için gerçekten güzel bir gün olduğunu söyledi.

Macaristan Parlamentosu, İsveç'in NATO üyeliğini onayladıDanimarka Başbakanı Mette Frederiksen

Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store, X hesabından, İskandinavya ülkelerinin NATO'da bir araya gelmesinin "tarihi bir olay" olduğunu belirtti.

TÜRKİYE GEÇEN AY ONAY VERMİŞTİ

Türkiye ise, İsveç'in NATO başvurusuna geçen ay onay vererek Macaristan'ı son kararı alacak ülke konumunda bırakmıştı.

Macaristan Parlamentosu, İsveç'in NATO üyeliğini onayladı

İSVEÇ BAŞBAKANI MACARİSTAN'I ZİYARET ETMİŞTİ

Öte yandan İsveç'in NATO'ya üyeliğine ilişkin oylama öncesinde Başbakan Ulf Kristersson, Budapeşte'de 23 Şubat'ta Macar mevkidaşı Viktor Orban ile görüşme gerçekleştirmişti.

Macaristan Parlamentosu, İsveç'in NATO üyeliğini onayladı

MACARİSTAN, İSVEÇ'TEN SAVAŞ UÇAĞI ALACAK

İki liderin ortak basın toplantısında Macaristan'a İsveç uzay ve havacılık şirketi Saab tarafından üretilen 4 adet Saab JAS 39 Gripen çok maksatlı savaş uçağı satışı konusunda anlaşma sağlandığını duyurmuştu. Anlaşma, Macaristan'ın İsveç'in NATO'ya üyeliği üzerindeki engeli kaldıracağı yönündeki açıklamasının ardından gelmişti. Orban, İsveç'ten savaş uçağı alımının Macaristan'ın hava savunma kapasitesini ve NATO ittifakına olan bağlılığını artıracağını söylemişti.

Macaristan Parlamentosu, İsveç'in NATO üyeliğini onayladıSaab JAS 39 Gripen çok maksatlı savaş uçağı

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN NATO'YA ÜYELİK SÜRECİ

İsveç ve komşusu Finlandiya, Ukrayna'daki savaş sonrasında 2022 yılı mayıs ayında NATO'ya üyelik müracaatında bulunmuştu. İsveç öncesinde Finlandiya, geçtiğimiz nisan ayında ittifakın 31'inci üyesi olmuştu.

Haberler.com / Emre İliksiz - Dünya

Macaristan Türkiye İsveç Saab Nato Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (19)

Doğrucu:

Adamlar Kur anı yaka yaka girdi hemide müslümanlarda izledi ve herzamanki gibi tükürdüklerini yaladılar

129
12
yanıtYanıtla
Spectrum:

Eee hani sizden asla onay çıkmazdı ?

89
11
yanıtYanıtla
Heyy Heyyy:

Maşallah omurgaamıza

59
10
yanıtYanıtla
Merdan:

Omurgamı kaldı ?

yanıt3
yanıt0
Firat Tas:

Tükürdüğünü yalamak diye tam'da buna denir işte

59
9
yanıtYanıtla
Tutankamon Hoca:

Alıştmadınızmı artık Türklerden başkasına zulüm ettiği yoktur

yanıt1
yanıt0
Erhan Sarac:

Haberi duyan Reisi beğendi hahahhah

59
5
yanıtYanıtla
Nazlı Muhip:

Biz ne kaptık bilen var mi? Yoksa aklıma gelen şeyi mi?

38
4
yanıtYanıtla
esrefpasali:

3/1 sukur lhamdurillah

yanıt7
yanıt6
İbrahim Hilmi:

Tak geri vitese

28
4
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title