Haberler

Lübnan'da İşçi Sendikalarının Hükümet Karşıtı Gösterisi

Lübnan'da, Hükümeti Düşürmek İsteyen Muhalefet Kanadına Destek Veren İşçi Sendikaları, Hükümetin Ekonomi Alanındaki Reform Paketini Protesto Amacıyla Bir Gösteri Düzenledi.

Lübnan'da, hükümeti düşürmek isteyen muhalefet kanadına destek veren işçi sendikaları, hükümetin ekonomi alanındaki reform paketini protesto amacıyla bir gösteri düzenledi.

Beyrut'ta vergi dairesi önünde yapılan Fuat Sinyora hükümetine ağır eleştirilerin yöneltildiği gösteriye muhalefet yanlısı bin işçi katıldı.

Gösteride, Lübnan Başbakanı Fuat Sinyora'nın ülke ekonomisi ile ilgili benimsediği stratejilerin halka zarar verdiği ve yanlış olduğu görüşü yüksek sesle dile getirildi. Gösteride söz alan konuşmacılar, eylemlerinin başarıya ulaşmaması halinde bunun sorumluluğunu yine işçilerin üstleneceğini ifade etti.

Lübnanlı muhalefet liderleri, hükümeti düşürmek için yaptıkları gösterilerde ikinci aşamaya geçileceğini ilan etmiş, bu kapsamda başbakanlığın yanı sıra diğer bakanlık binaları önünde de gösteriler düzenleneceğini açıklamıştı.

Bu arada hükümet yanlısı sendikalara bağlı işçiler ise gösteride yer almadı.

(SA-CY-CY-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title