Haberler

Kosova'nın Nihai Statüsüne İlişkin Müzakereler

İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, Avrupa Birliği'nin (AB) Kosova'nın Nihai Statüsüne İlişkin BM Planını Kabul Etmesi Halinde Sırbistan'a Üyelik Fırsatı Sunması Gerektiğini Söyledi.

İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, Avrupa Birliği'nin (AB) Kosova'nın nihai statüsüne ilişkin BM planını kabul etmesi halinde Sırbistan'a üyelik fırsatı sunması gerektiğini söyledi.

Avusturya'da yayınlanan Die Presse gazetesine açıklamalarda bulunan Bildt, AB'nin bu yönde Belgrad yönetimine net bir mesaj vermesi gerektiğini ifade ederek, bunun karşılığında Sırbistan'ın BM planını kabul edebileceğini söyledi. "Sırbistan'a Avrupa seçeneğini sunmazsak, ülkenin milliyetçilik batağına saplanması riskini canlı tutmuş oluruz" diyen

Bildt, "Ve Sırbistan, Kosova konusunda bir çözümü bloke edebilir" ifadelerini kullandı.

BM Kosova Özel Temsilcisi Martti Ahtisaari, söz konusu planın nihai müzakeresi için Çarşamba günü Viyana'da Sırp ve Kosovalı yetkililerle bir araya geleceğini söyledi.

Sırp Parlamentosu Ahtisaari'nin planını red ederken, Kosovalılar plana destek veriyor. Kosovalıların bir bölümü ise bölgeye tam bağımsızlık verilmediği için planı eleştiriyor.

(AFP-İB-İB-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title