Haberler

Korkusuzdunuz

ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney, Washington'ın Desteğini Vurgulamak Üzere Dün Gürcistan'a Gitti.

ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney, Washington’ın desteğini vurgulamak üzere dün Gürcistan’a gitti.

Cheney, "ABD müttefiklerinin sınırlarını zorla değiştirmeye çalışan Rusya’nın gayrimeşru ve tek taraflı bir çaba içinde olduğunu" söyledi.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili ile başkent Tiflis’te görüştükten sonra ortak bir basın toplantısı düzenleyen Cheney, "Amerika, ortak çıkar ve değerlerimizi korumak konusunda üzerine düşeni yapacaktır. Rusya, eylemleriyle, uluslararası bir partner olarak güvenilirliğini zedeledi ve niyetleri konusunda ciddi şüpheler doğurdu" dedi. Gürcistan’ın NATO üyeliğini desteklemeyi sürdüreceklerini de vurgulayan Cheney, Saakaşvili’yi överek, "Ülkenizin işgali karşısında korkusuzdunuz ve ilkelerinizden ödün vermediniz. Size saygı duyuyoruz diye konuştu.

Cheney, Gürcistan’a, Irak’a yolladığı askerler için teşekkür ederek, 1 milyar dolar yardım yapma sözü de verdi. Saakaşvili, Rusya ile savaşta gördükleri zararı karşıladığını söylediği bu yardım nedeniyle minnettar olduklarını bildirdi. Saakaşvili "Gürcistan’ı yeniden inşa edeceğiz. Yalnız olmadığımızı hissediyoruz" dedi. Tiflis’te sadece birkaç saat geçiren Cheney, Rusya’ya karşı bir başka ABD müttefiki olan, ancak son günlerde siyasi krizin patlak verdiği Ukrayna’ya uçtu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title