Haberler

KKTC Cumhurbaşkanlığı, Maronitlerin Köylerine Geri Dönmesi İçin Karar Alındığını Açıkladı

KKTC Cumhurbaşkanlığı, Maronitlerin KKTC’deki bütün köylerine dönüşlerini sağlamak için siyasi kararın verildiğini açıkladı.

KKTC Cumhurbaşkanlığı, Maronitlerin KKTC'deki bütün köylerine dönüşlerini sağlamak için siyasi kararın verildiğini açıkladı. Kararın KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı başkanlığında ilgili üst düzey yetkililerin katılımıyla yapılan toplantıda alındığı belirtildi.

KKTC Cumhurbaşkanlığında yapılan toplantıda, tüm Maronitlerin köylerine dönüş imkanı sağlanması kararı alındı. Açıklamaya göre, dönüşlerin başlaması için yürütülecek çalışmaların kurumlar arası eşgüdümü, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu tarafından yürütülecek.

Maronitlerin köylerine geri dönmesine imkan sağlayacak düzenlemeler Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Başbakan Yardımcılığı, Maliye Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Büyükelçilik müsteşarları ve askeri yetkililer ile koordinasyon içinde ilerleyecek. Çalışmalar kapsamında mevzuata ilişkin gerekli düzenlemeler başta olmak üzere, verilen kararın kısa sürede hayata geçmesi için yol haritası ve uygulama takvimi tamamlanacak.

Üst düzey toplantı

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı başkanlığında yapılan ve tüm Maronitlerin KKTC'deki köylerine dönüşü için karar alınan toplantıda, Başbakan Hüseyin Özgürgün, TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, KTBK Komutanı Korgeneral Ömer Paç, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu'na vekaleten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu, Başbakanlık Müsteşarı Metin Beyoğlu, Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı Müsteşarı Kudret Akay, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Lakadamyalı, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Gürkan Kara, KKTC Cumhurbaşkanlığı Güvenlik Özel Danışmanı Halil Sadrazam, Nüfus Kayıt Dairesi Müdürü Ecevit Aktaş ve askeri yetkililer yer aldı.

Kıbrıs adasına 7. yüzyılda Lübnan'dan gelerek yerleşen ve aslen Hristiyan-Arap olan Maronitler, Rumca konuşurlar. - LEFKOŞA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Dışişleri Bakanlığı İçişleri Bakanlığı Maliye Bakanlığı Mustafa Akıncı Dünya Haberler

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

İran'da Reisi'nin ölümü sonrası kutlama yapanlarla ilgili harekete geçildi

İran'da Reisi'nin ölümü sonrası kutlama yapanlarla ilgili harekete geçildi

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 21 Mayıs Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 21 Mayıs Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Dubai çikolatası (kadayıflı çikolata) nasıl yapılır? Sıfırlar ve Birler filmi oyuncuları kim? Sıfırlar ve Birler filmi konusu, oyuncuları ve Sıfırlar ve Birler özeti! Hızlı ve Öfkeli 6 filmi oyuncuları kim? Hızlı ve Öfkeli 6 filmi konusu, oyuncuları ve Hızlı ve Öfkeli 6 özeti! Portekiz'in EURO 2024 kadrosu! Portekiz Milli Takımı'nda kadroda kimler var? Ah Leyla Vah Leyla nerede, ne zaman çekildi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 21-22 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Ah Leyla Vah Leyla filmi oyuncuları kim? Ah Leyla Vah Leyla filmi konusu, oyuncuları ve Ah Leyla Vah Leyla özeti! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 21-22 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Dünya Hipertansiyon Günü: Hipertansiyon farkındalığı nedir? Bahar CANLI izle! SHOW TV Bahar 13. bölüm CANLI izleme linki! Aykut Enişte filmi konusu nedir? Aykut Enişte oyuncuları ve Aykut Enişte özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 21-22 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aykut Enişte nerede çekildi? Aykut Enişte konusu ne, oyuncuları kimlerdir? Aykut Enişte ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?
Bordroda yazanla hesaba yatan birbirini tutmuyor! Ortaokulda milyonluk ek ders vurgunu

Bordroda yazanla hesaba yatan birbirini tutmuyor! Ortaokulda milyonluk ek ders vurgunu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title