Haberler

İsrail tankları, yanlışlıkla içinde İsrail askerlerinin olduğu binayı vurdu: 5 asker öldü, 7 asker yaralandı

Güncelleme:

İsrail ordusu, Gazze'nin kuzeyinde yer alan Cibaliye kampı bölgesinde kendi askerlerine yanlışlıkla tank ateşi açıldığını ve bu olay sonucunda beş askerinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Ayrıca yedi askerin de yaralandığı belirtildi. İsrail ordusu, Hamas'ın yeniden organize olmaya başladığı gerekçesiyle kısa bir süre önce boşaltılan bu bölgeye hava saldırısı düzenlemiş ve kara birlikleri de bölgeye tekrar girmişti.

İsrail ordusu, beş askerinin kendi birliklerince 'dost ateşi' olarak adlandırılan bir olayda öldüğünü duyurdu. Olay, Gazze'nin kuzeyinde yer alan Cibaliye kampı bölgesinde gerçekleşti. Ordu sözcüleri, bir bina içinde bulunan İsrail askerlerine yanlışlıkla düşman sanılarak tank ateşi açıldığını belirtti. İki top mermisinin isabet ettiği binada bulunan beş asker hayatını kaybetti. İsrail basını, yedi askerin de yaralandığını aktardı.

İsrail ordusu, kısa bir süre önce boşaltılan bu bölgeye Cumartesi günü bir hava saldırısı düzenledi. Hamas'ın burada yeniden organize olmaya başladığı gerekçesiyle kara birlikleri de Pazartesi günü bölgeye tekrar girdi. Cibaliye'de bulunan on binlerce sivilin buradan kaçtığı bildirildi.

Refah saldırısı konusunda uluslararası baskı altında olan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, savaş kabinesi içinde görüş ayrılıklarını ortaya çıkaran bir durumla karşı karşıya. Savunma Bakanı Yoav Gallant, hükümetin Gazze'deki savaş sonrasına ilişkin yol haritasını netleştirme çağrısı yaptı. Gallant, kabine içinde 'savaş sonrası Gazze' konusunda bir bölünme olduğunun işareti olarak yorumlanan bir çıkışta bulunarak, Netanyahu'ya Gazze'de sivil ya da askeri bir yönetim kurma planı olmadığını açıklama çağrısı yaptı. "Ekim ayından beri bu konuyu sürekli olarak gündeme getiriyorum ve hiçbir yanıt alamadım" dedi.

Başbakan Binyamin Netanyahu ise buna sert bir yanıt vererek, Hamas ve El Fetih'e atıfta bulunarak "Hamasistan'ı El Fetihistan'la değiştirmeye hazır olmadığını" savundu. Yoav Gallant, Hamas sonrası Gazze'nin "ancak uluslararası aktörlerin de yer aldığı Filistin kurumları tarafından yönetilebileceğini" savundu.

Haberler.com / Abdullah Teymur - Dünya

İsrail Gazze Orta Doğu Politika Dünya Haberler

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saral, DEM Partili vekili yumruklayan Karaismailoğlu'nu tebrik etti: Oflu duruşuna sağlık

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saral, DEM Partili vekili yumruklayan Karaismailoğlu'nu tebrik etti: Oflu duruşuna sağlık

İmamı okla vuran saldırgan, şortlu birinin namaz kılmasına sinirlenmiş

İmamı okla vuran saldırgan, şortlu birinin namaz kılmasına sinirlenmiş

Bakmadan Geçme

Gaziantep GASKİ su kesintisi: Gaziantep'te sular ne zaman gelecek? Şahinbey, Şehitkamil, Nurdağı 26-27 Temmuz 2024 GASKİ su kesintisi listesi! Adana ASKİ su kesintisi: Adana'da sular ne zaman gelecek? Çukuorva, Karataş, Pozantı 26-27 Temmuz 2024 Adana su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? Karatay, Beyşehir, Ilgın 26-27 Temmuz 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? Alanya, Korkuteli, Demre 26-27 Temmuz 2024 Antalya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? İnegöl, Nilüfer, Mustafakemalpaşa 26-27 Temmuz 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? Yenimahalle, Sincan, Bala 26-27 Temmuz 2024 Ankara su kesintisi listesi! Adalet bölümü kaldırıldı mı? Hangi liseler ve üniversitelerde Adalet bölümü var? 27 Temmuz 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, KARİYER, SAĞLIK burç yorumları! 27 Temmuz burç yorumları nedir? Kripto emojileri X platformundan kaldırıldı mı? Kripto emojileri neden kaldırıldı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 26 Temmuz günün maçları nereden izlenir? İstihare namazı nasıl kılınır? İstihare namazı kaç rekat? İstihareye nasıl yatılır? Rüyada gül görmek ne anlama gelir? Rüyada kırmızı gül görmenin anlamı nedir? SearchGPT nedir? SearchGPT nasıl kullanılır, özellikleri neler? Koç kadını ve Terazi erkeği uyumlu mu? Koç kadını ve Terazi erkeği aşk uyumu nedir? Koç kadını ve Terazi erkeği anlaşabilir mi ? Çakal kaza mı yaptı? Rapçi Çakal nerede kaza yaptı, ne oldu?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title