Haberler

İran ile ABD'nin Bağdat Zirvesi Gelecek İçin Önemli

İran ile ABD Arasında Ay Sonunda Bağdat'ta Diplomatik Düzeyde Gerçekleşmesi Öngörülen Toplantının, İki Ülke Arasındaki Daha Üst Düzey Görüşmelere Bir Ön Hazırlık Niteliği Taşıdığı Belirtiliyor.

İran ile ABD arasında ay sonunda Bağdat'ta diplomatik düzeyde gerçekleşmesi öngörülen toplantının, iki ülke arasındaki daha üst düzey görüşmelere bir ön hazırlık niteliği taşıdığı belirtiliyor.

Irak Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgilere göre, 28 Mayıs Pazartesi günü ABD'nin Bağdat Büyükelçisi Ryan Crocker ile İran Büyükelçisi Hasan Kazımi Kummi arasında Bağdat'ta gerçekleşmesi beklenen toplantının basına kapalı olacağı ve bu toplantının Irak'ın durumu için iki ülke arasındaki daha üst derecede görüşmelerin bir ön hazırlığı niteliğinde olacağı öğrenildi. Irak Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Hacı Hamud da, bugün konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Bu görüşme, Irak'ın şimdiki

durumu açısından büyük bir öneme sahip olacak. O nedenle bu toplantı bizim için oldukça önemli" dedi. Hamud, Tahran ile Washington arasındaki sorunların çözümü için mini zirveye ev sahipliği yapmalarının önemine de vurgu yaptı.

Bilindiği gibi Tahran Yönetimi, Beyaz Saray ve Pentagon makamlarınca Irak'taki milis güçlere yardım etmekle suçlanıyor.

(SK-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title